dolar divisa eeuu portada

Les vendes al detall als EUA, que mostren l'acompliment del sector minorista a curt i mig termini, van baixar al 0,1% l'agost des del 0,7% del mes anterior. Un percentatge que decep el consens, que estimava que se situessin al 0,4%, segons les dades publicades aquest divendres.

Aquesta dada suposa, a més, que els comerços minoristes nord-americans van registrar les vendes més febles des de fa sis mesos. Una caiguda que no ha estat més pronunciada gràcies a l'augment de l'1,7% en les compres en estacions de servei. També van augmentar les vendes per internet, un 0,7%.

Tot i la desacceleració d'agost, les vendes al detall creixen un 6,6% durant els últims 12 mesos

Les vendes van caure un 0,8% en els concessionaris d'automòbils, cosa que va pesar fortament en les vendes generals, ja que representen al voltant del 20% de tota la despesa minorista. Les vendes també van baixar als grans magatzems i botigues de roba i mobles.

Per la seva banda, les vendes al detall sense comptar els vehicles van ser del 0,3%. Una dada també menor en comparació amb el registrat al mes de juliol, quan va ser del 0,9%, i per sota, a més, de les expectatives dels analistes, que el situaven al 0,5%.

Fins i tot després de la desacceleració d'agost, les vendes al detall continuen creixent ràpidament, ja que han escalat un 6,6% durant els últims 12 mesos.

Noticias relacionadas

contador