Wall Street

Wall Street anticipa guanys aquest dilluns en els seus tres principals índexs (*Dow Jones +1%, S&P 500 +1,1% i Nasdaq +1,6%). El mercat reacciona així després de les dures pèrdues del seu particular divendres negre.

  • 38.239,66
  • -

Al Dow Jones, els valors més alcistes en la preapertura són Microsoft (+1,6%) i Procter&Gamble (+0,1%).

El parquet nord-americà es va veure llastrat pel desplomi del cru i les tecnològiques

En el front empresarial destaca també l'anunci de General Motors que tindrà lloc aquest dilluns i pot afectar a les seves operacions globals després d'amenaçar amb el tancament d'una planta d'assemblatge de vehicles en Ontario, segons va informar aquest diumenge el sindicat canadenc.

Wall Street va sofrir la passada setmana la seva pitjor setmana d'Acció de Gràcies des de 2011 després del desplomi de les tecnològiques en el parquet i del petroli, amb tots dos posant en escac l'estabilitat del mercat. Amb tot, aquest dilluns el cru rebota amb el Brent repuntant un 1,9% i el West Texas un 1,6%.

En el front de dades macroeconòmiques, està previst que avui es conegui es conegui l'índex d'activitat nacional de la Fed de Chicago d'octubre, a més de l'índex de negocis manufactureros de la Fed de Dallas de novembre. A més, una altra gran cita marcada en vermell dins del calendari inversor tindrà lloc aquest cap de setmana amb l'esperada reunió entre Trump i el seu homòleg xinès, Xi Jinping.

I tot, després que a l'altre costat de l'Atlántico Brussel·les aprovés aquest diumenge l'acord del Brexit i Itàlia admeti que estudia rebaixar el seu polèmic objectiu de dèficit.

ÀSIA TANCA MIXT I EUROPA COTITZA EN VERD

El Vell Continent cotitza en verd en cinc dels seus principals índexs (Ibex 35 +1,5%, Cac 40 +1%, Dax 30 +1,2%, Ftse 100 +0,9% i Psi 20 +0,9%). El selectiu espanyol i la resta de places europees pugen així amb ganes després de l'esmentat acord pel Brexit i davant la situació a Itàlia.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,18% respecte al dòlar, fins als 1,1366.

Per la seva banda, en les borses asiàtiques ha prevalgut el signe mixt. L'índex d'Hong Kong puja amb força un 1,59%, mentre que el Nikkei ho fa un 0,76%, el Kospi sud-coreà un 1,24% i el Taiex rebota un 1%, després d'una ratxa de quatre dies en el vermell.

Les borses regionals s'acceleren d'acord amb l'auge del petroli. Els preus del cru recuperen alguna cosa del terreny perdut aquest dilluns (pugen un 1,5%, amb el Brent en els 59,82 dòlars i el West Texas en els 51,04 dòlars). Això, després que a la fi de la setmana passada el cru visqués el seu particular 'divendres negre', amb un desplomi del 8%. En el Pacífic, en canvi, el ASX200 (-0,78%) i el NZX50 (-0,45%) han tancat amb caigudes.

Noticias relacionadas

contador