trumppoker2

Wall Street anticipa caigudes destacades aquest dimarts en les seves tres principals índexs borsaris (Dow Jones -1,42%, S&P 500 -1,14% i Nasdaq -1,10%). El mercat reacciona així al nou repte proteccionista de Donald Trump, que amenaça de nous aranzels la Xina per valor de 200.000 milions de dòlars.

  • 37.986,40
  • -

Les pèrdues són generalitzades, però destaquen les caigudes d'alguns dels principals fabricants de xips amb un alt percentatge de negoci a la Xina. Tal és el cas de Qualcomm, AMD i Nvidia.

El president dels EUA ha amenaçat la Xina amb nous aranzels per valor de 200.000 milions de dòlars

Trump torna a ser notícia aquest dimarts. El president dels EUA ha amenaçat la Xina amb nous aranzels, en aquesta ocasió, per valor de 200.000 milions de dòlars. Una proposta l'execució de la qual justifica pel fet que la Xina "es nega a modificar les seves pràctiques".

El gegant asiàtic no ha trigat a respondre a través del seu Ministre de Comerç, que ha assenyalat que aquesta nova amenaça de Trump va en contra de les negociacions prèvies i el consens al qual van arribar EUA i la Xina: "Els EUA va iniciar una guerra comercial que viola les lleis del mercat i no concorda amb les actuals tendències globals".

"En algun moment, et preguntes el nombre d'ocasions que els mercats reaccionaran davant la mateixa notícia. Tot pot ser una simple tàctica de negociació d'algun tipus d'acord", assevera Willie Delwiche, estrateg d'inversions en Baird. "Amb l'optimisme dels inversors en cotes tan altes, és probable que no hi hagi gaire marge d'error i hi ha risc real que tot això comenci a erosionar la confiança dels consumidors i les companyies", assegura.

EL PETROLI MIRA CAP A L'OPEP

Els preus del cru cauen també aquest dimarts a l'espera de la reunió de l'OPEP. S'espera que Rússia i l'Aràbia Saudita liderin aquest divendres la iniciativa per tornar a elevar la producció de petroli del càrtel.

Ambdues es justificaran al·legant la pèrdua de protagonisme de l'Iran i Veneçuela dins el circuit exportador de petroli global. La decisió es coneixerà durant la reunió de Viena (Àustria), que se celebrarà aquest divendres. En aquests moments, el barril de West Texas, referència als EUA, cau un 1,3% fins als 65 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,55% en l'encreuament contra el dòlar, fins als 1,1560 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins al 2,88%.

Noticias relacionadas

contador