tim-cook-fundador-apple
AP Images / J. Scott Applewhite

Apple serà l'excepció a la regla. L'Administració Trump ha assegurat a Apple que els aranzels a la Xina no afectaran la venda dels iPhone al gegant asiàtic, segons informa aquest dimarts The New York Times.

  • 169,30$
  • -0,35%

Unes paraules que arribarien després que Tim Cook, conseller delegat d'Apple, visités la Casa Blanca el passat mes de maig per advertir Trump del perill que corre la seva companyia, si el president dels EUA acaba complint les seves amenaces aranzelàries.

Els de Cupertino temen acabar trobant-se enmig d'un foc creuat aranzelari entre les dues potències

Les preocupacions de Cook giren al voltant dels aranzels anunciats per Trump la setmana passada. Unes tarifes per valor de 50.000 milions de dòlars sobre una llista de productes xinesos, entre els quals es troben alguns microxips.

El gegant asiàtic, al seu torn, va respondre amb l'anunci que a 659 productes nord-americans se'ls aplicarà un gravamen del 25% similar a l'establert per Washington per als seus béns. La suma ascendirà als 29.400 milions de dòlars.

Una escala de tensió de la guerra comercial, que es torna a intensificar avui amb una nova amenaça de Trump, que planteja nous aranzels a la Xina per valor de 200.000 milions de dòlars.

Més enllà dels temors aranzelaris, les preocupacions dels de Cupertino també passarien per acabar trobant-se en un foc creuat entre les dues majors potències econòmiques del món. El resultat podria portar la Xina a prendre represàlies com ara causar retards en les cadenes de subministrament d'Apple i elevar els seus criteris reguladors.

Un temor ben fonamentat, després que Reuters informés la setmana passada que les importacions de Ford a la Xina s'estan veient demorades als ports del gegant asiàtic a causa de les tensions comercials.

Noticias relacionadas

contador