• La Xina assegura que respondrà "fermament" si els EUA publica la llista d'aranzels addicionals
trumpfury

S’acaba el 'gran acord' entre la Xina i els EUA. Les tensions comercials han tornat amb força entre les dues primeres potències mundials i se sent el 'tam-tam' dels tambors de guerra als mercats mundials. L'última amenaça del president dels Estats Units, Donald Trump, d'imposar nous aranzels per un valor de 200.000 milions de dòlars (171.800 milions d'euros) a les importacions de productes xinesos, deixa clar que la disputa comercial entre els dos països referma de nou. La Xina ja ha avisat que no es quedarà de braços creuats.

El mandatari nord-americà ha indicat en un comunicat que ha sol·licitat al representant comercial del país, Robert Lighthizer, que identifiqui productes susceptibles de ser sotmesos a les noves tarifes.

Així mateix, el magnat novaiorquès ha explicat que la mesura tindria lloc en resposta a la decisió de Pequín d'imposar aranzels a les importacions de béns nord-americans. "Després que es completi el procés legal, aquests aranzels entraran en vigència, si la Xina es nega a canviar les seves pràctiques i també si insisteix a seguir endavant amb les noves tarifes que ha anunciat recentment", ha asseverat Trump.

"Si la Xina decideix seguir pujant les seves tarifes, imposarem uns aranzels de 200.000 milions de dòlars. La relació comercial entre els Estats Units i la Xina ha de ser molt més equitativa", ha manifestat.

Tot i això, el president ha destacat que manté una relació "excel·lent" amb el president de la Xina, Xi Jinping, i que els dos continuaran treballant junts en diverses àrees. "Però els Estats Units no seguirà deixant que abusin comercialment d'ell", ha tancat.

LA XINA NO ES QUEDA DE BRAÇOS CREUATS

Les autoritats de la Xina han assegurat aquest dimarts que respondran "fermament" i prendran mesures "qualitatives" i "quantitatives", si el Govern nord-americà segueix endavant amb les seves mesures aranzelàries i publica la llista de productes susceptibles de patir la imposició de tarifes.

El Ministeri de Comerç del gegant asiàtic ha indicat en un comunicat que les mesures adoptades per Pequín en resposta a la decisió de Washington seran "fermes".

El recent intercanvi verbal entre Washington i Pequín succeeix a l'anunci de divendres passat d'impostos del 25% a un miler de productes xinesos les importacions dels quals sumen 50.000 milions de dòlars. El gegant asiàtic, al seu torn, va respondre amb l'anunci que a 659 productes nord-americans se'ls aplicarà un gravamen del 25% similar a l'establert per Washington per als seus béns. La suma ascendirà als 29.400 milions de dòlars. El 7 de juliol és la data que els dos països han fixat per aplicar aquestes mesures.

Noticias relacionadas

contador