wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made
38.239,66
  • -
  • -

Vendes a Wall Street als seus tres principals índexs (Dow Jones -0,7%, S& P 500 -0,7% i Nasdaq -0,8%). El mercat reacciona així després d'estar tancat dijous per la celebració del Dia d'Acció de Gràcies als Estats Units i només romandrà obert aquest divendres fins a les 18:00 (hora peninsular).

Al Dow Jones, els valors que més cauen són Microsoft (-0,4%), Procter & Gamble (-0,3%) i General Electric (-0,2%).

La proximitat de la cimera entre la Xina i els EUA preocupa els inversors

Els últims resultats trimestrals de les companyies cotitzades han posat en evidència la preocupació que ha tenallat en part als inversors a causa de la guerra comercial entre la Xina i els EUA.

Al front de dades macroeconòmiques, el mercat seguirà a prop la publicació del PMI manufacturer de Market Services del mes de novembre.

Al mercat de matèries primeres, el cru cau amb força amb el Brent, referència a Europa, marcant nous mínims anuals als 61,52 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas s'enfonsa a prop d'un 5% fins als 52,11 dòlars, tot i que l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) planeja retallades en la seva producció de cru.

En matèria política, els EUA també segueix pendent de l'acord entre el Regne Unit i la UE (Unió Europea) pel Brexit, amb Espanya disposada a vetar l'acord si no tenen lloc avenços en la negociació sobre Gibraltar. Per la seva banda, Trump ha 'absolt' l'Aràbia Saudita de l'assassinat del periodista Khashoggi i confirma que no adoptarà cap càstig contra el país.

ÀSIA TANCA EN VERMELL I EUROPA COTITZA PLANA

El Vell Continent cotitza plana en cinc de les seves principals índexs (IBEX 35 +0,1%, CAC 40 +0,09%, DAX 30 +0,1%, FTSE 100 -0,04% i PSI 20 +0,02%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX cau en aquests moments un 1% setmanal amb Europa mantenint els números verds en aquest mateix període de temps.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,54% respecte al dòlar, fins als 1,1348 bitllets verds.

A Àsia, les borses xineses s'han desplomat per la proximitat de la cimera entre la Xina i els EUA. El compost de Xangai ha caigut gairebé un 2,5%, mentre que el de Shenzhen ha retallat un 3,66%. Pèrdues més moderades a Hong Kong (-0,41%), el Kospi de Corea del Sud (-0,60%) i el Taiex (-0,49%). L’ASX200 d'Austràlia ha pujat un 0,44%, igual que Tailàndia, que ha guanyat un 0,64%. Malàisia i Nova Zelanda han acabat en el vermell.

Noticias relacionadas

contador