trump-pas-dispose-a-conclure-d-accord-commercial-avec-pekin

Wall Street registra suaus guanys del 0,2% després de les pèrdues moderades de dilluns i mentre el mercat espera la cita amb la Reserva Federal dels EUA (Fed), que ha començat la reunió sobre política monetària.

  • 37.735,11
  • -

El mercat espera que la Fed anunciï una nova pujada de tipus de 25 punts bàsics, la tercera aquest any. A més, hi haurà actualització de previsions econòmiques i roda de premsa de Jerome Powell, president de l'organisme.

L'interès del mercat se centra en anticipar si la Fed tornarà a pujar els interessos el desembre, com descompta el mercat ja amb una probabilitat del 80%. "Hi ha poques raons perquè la Fed faci una pausa, ja que les dades econòmiques fortes segueixen prevalent", afirmen des de Bank of New York Mellon. Una opinió que comparteixen la majoria d'analistes i inversors.

REDUCCIÓ DEL BALANÇ

Des del banc holandès Rabobank, esperen que la Fed acceleri el ritme mensual de la reducció del seu balanç fins a 50.000 milions de dòlars mensuals. Això és important perquè aquesta velocitat de creuer provocarà efectes destacats en el dòlar i en els bons del Tresor dels EUA.

Mai abans en la història un banc central havia 'engreixat' la mida del seu balanç com ho ha fet la Fed; i l’'aprimament' pot causar efectes inesperats als mercats. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,29% respecte al dòlar, fins als 1,1784. I la rendibilitat dels bons del Tresor nord-americà a 10 anys repunta fins al 3,096%, a prop del seu màxim anual marcat el maig al 3,12%.

TENSIONS COMERCIALS

La guerra aranzelària entre les dues majors economies del món torna a estar sobre la palestra. El viceministre de comerç xinès, Wang Shouwen, ha afirmat aquest dimarts que serà difícil seguir endavant amb les negociacions comercials i dependrà de la "voluntat" dels EUA, segons informa Reuters.

La Xina no és l'únic gegant asiàtic que té problemes amb l'Administració Trump. El Japó anunciava avui que posposava les seves negociacions comercials amb els EUA, després que Trump s'hagués fixat el país del sol naixent com a nou contendent amb el qual cal seure a negociar.

Finalment, al mercat de matèries primeres, el petroli estén el seu ral·li de dilluns i marca nous màxims de fa quatre anys impulsat per l'OPEP, que va plantar cara a Trump aquest dilluns resistint-se a elevar el seu subministrament per compensar la pèrdua de protagonisme de l'Iran davant les imminents sancions dels EUA. El cru West Texas, referència als EUA, repunta un 0,7%, fins als 72,63.

ÀSIA TANCA MIXTA I EUROPA COTITZA EN VERD

El Vell Continent cotitza en verd aquest dimarts a cinc dels seus principals índexs (IBEX 35 +0,08%, CAC 40 +0,23%, DAX 30 +0,27%, FTSE 100 +0,55% i PSI 20 +0,32%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX està tornant a les alces impulsat per Repsol.

Les borses asiàtiques, per la seva banda, han tancat amb signe mixt. Els compostos de Xangai i Shenzhen han tancat amb caigudes del 0,7% i el 0,6%, respectivament. A Austràlia, l’ASX 200 ha tancat pla després d'un primer tram de sessió cotitzant en vermell llastat pel seu sector financer.

L'índex Nikkei 225 ha estat dels pocs que ha aconseguit acabar la jornada en verd, tancant amb un +0,11% impulsat per les fortes pujades de Tokio Electron (+2,6%). Per la seva banda, els mercats de Hong Kong i Corea del Sud han tancat per festivitats.

Noticias relacionadas

contador