New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street, US, America. Photo: George Rex

Wall Street registra suaus caigudes en l'inici de la setmana. El mercat està a l'espera de nous resultats empresarials i reacciona tímidament al nou episodi de la guerra comercial després dels nous aranzels anunciats per la Xina sobre béns nord-americans per valor de 64.000 milions de dòlars.

  • 38.085,80
  • -

A nivell econòmic, divendres passat es va publicar l'informe d'ocupació, que s'ha situat lleugerament per sota del que s'esperava pel que fa a la creació de llocs de treball. Tot i que en termes generals les dades van seguir indicant la fortalesa del mercat laboral i donen suport a la estratègia de la Fed de seguir pujant els interessos de forma gradual.

A escala global, les preocupacions tornen a centrar-se en la guerra comercial entre la Xina i els EUA. Divendres passat, el gegant asiàtic va anunciar nous aranzels sobre béns nord-americans, per valor de 64.000 milions de dòlars.

Per la seva banda, dimecres passat l'Administració Trump va revelar que el president havia demanat al seu portaveu comercial, Robert Lighthizer, que considerés elevar les tarifes anunciades sobre béns xinesos des del 10% al 25%.

"L'escalada de les tensions comercials entre els EUA i els seus principals socis comercials són un dels principals factors de risc que poden moure els mercats durant el mes d'agost. Sense poder predir cap a on ens portarà aquesta picabaralla, les borses es mouran a cop de titular sobre aquest tema", afirmen des de Link Securities.

Al'actualitat empresarial, la temporada de resultats als EUA arriba al seu final i el 80% de les empreses de l'S&P 500 han batut les estimacions dels analistes. En termes agregats, les companyies han batut les estimacions en un 4,9%.

Al mercat de matèries primeres, el petroli puja amb força aixecat per l'entrada en vigor de les sancions dels EUA a l'Iran que reduiran el pes i les exportacions del país de l'Orient Mitjà. Aquest dilluns entra en vigor el primer tram de les sancions, que els EUA han tornat a imposar a l'Iran després d'abandonar el pacte nuclear entre els dos països. El barril de West Texas, referència als Estats Units, avança un 1,39% fins als 69,45 dòlars.

ÀSIA TANCA MIXTA I EUROPA COTITZA EN VERD

El Vell Continent cotitza en verd en quatre dels seus cinc principals índexs aquest dilluns (IBEX 35 -0,10%, CAC 40 +0,23%, DAX 30 +0,29%, FTSE 100 0,16% i PSI 20 +0,53%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX s'ha girat i torna als números vermells després de tancar la setmana passada amb caigudes acumulades de l’1,5%.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,29% respecte al dòlar, fins als 1,1536.

D'altra banda, les borses asiàtiques han tancat amb signe mixt després del nou capítol del conflicte comercial. L'índex Nikkei ha tancat amb una lleugera caiguda del 0,08%. A Corea del Sud, el Kospi ha avançat un 0,28% i, a Hong Kong, l'índex Hang Seng ha avançat un 0,7% liderat per les companyies tecnològiques i financeres del selectiu.

A la Xina continental, el compost de Xangai ha caigut un 0,77% i el de Shenzhen, un 1,58%. L'índex d'accions d’MSCI per a Àsia i Pacífic, per la seva banda, ha tancat amb una caiguda del 0,46%.

Noticias relacionadas

contador