trader-preocupado-ultimas-caidas-wall-street
Reuters
38.085,80
  • -
  • -

Les lleus pujades d'aquest dijous permeten Wall Street estendre els seus guanys d'ahir. I ho fa, una vegada més, pendent de la guerra comercial. La tensió entre els EUA i la Xina sembla que va a menys i el president nord-americà, Donald Trump, ha acordat ajornar un augment dels aranzels als béns xinesos dues setmanes "com a gest de bona voluntat". Les dues majors economies del món reprendran les negociacions l'octubre.

Ull també amb el petroli. Aràbia Saudita ha apuntat que l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els seus aliats han ajornat fins a, almenys, desembre, les possibles retallades sobre la producció de cru. Després de conèixer aquesta notícia, el cru cotitza en negatiu, amb el barril West Texas cedint un 2,44%, fins a l'entorn dels 54 dòlars.

Els inversors també estan molt pendents del que passa a l'altra banda de l'Atlàntic. El Banc Central Europeu (BCE) ha retallat la facilitat de dipòsit fins al -0,5% i anuncia una QE de 20.000 milions.

Trump ja s'ha pronunciat sobre aquesta mesura. En un comentari a Twitter ha lloat la decisió i ha assenyalat que Draghi intenta depreciar l'euro enfront del dòlar. El president ha criticat que la Reserva Federal (Fed), que tindrà el seu torn la setmana que ve, es mantingui immòbil mentre la resta de bancs centrals estan prenent decisions.

A l'àmbit empresarial, Oracle cau més d'un 5%. Al tancament de la sessió d'ahir, la companyia comunicava la baixa per malaltia d'un dels seus consellers delegats, Mark Hurd, que anteriorment va ser el president de Hewlett-Packard.

Noticias relacionadas

contador