• Mester ha defensat la pujada dels tipus d'interès amb la mateixa celeritat que el 2017
lorettamester

La butaca de vicepresident de la Fed podria tenir una nova inquilina molt aviat. I és que Loretta Mester, actual presidenta de la Reserva Federal de Cleveland, podria estar sent considerada per la Casa Blanca per ocupar el lloc després del nomenament de Jerome Powell com a president en substitució de Janet Yellen.

Segons informava The Wall Street Journal aquest dimarts, la Casa Blanca podria estar considerant nominar Mester, que ostenta la presidència del Banc de la Reserva Federal de Cleveland des de juny de 2014, per ocupar el lloc. D'altra banda, la CNBC va sumar un altre candidat a la llista el mes passat: John Williams, actual president de la Reserva Federal de San Francisco.

Mester defensa la pujada dels tipus d'interès amb la mateixa celeritat que el 2017

Una possible candidatura que arriba després que Mester defensés aquest dimarts la pujada dels tipus d'interès amb la mateixa celeritat que l'any passat: "Espero que l'economia sigui capaç de superar aquest episodi de turbulències, no he canviat les meves previsions", va dir Mester durant un discurs a la Cambra de Comerç a Dayton, Ohio.

D'aquesta manera, Mester manté la seva previsió sobre el creixement de la inflació per a aquest any, però no a un ritme que requereixi la imposició de mesures immediates ni urgents, en la persecució de l'objectiu del 2% anual. Amb l'entrada d'un nou president a la Reserva Federal, Jerome Powell, i l'activitat i comportament dels mercats durant les últimes setmanes, les decisions que prengui el màxim organisme monetari nord-americà seran vigilades a prop pels inversors.

"Per descomptat, si les mesures posen en risc el creixement de l'economia, haurem de reconsiderar la nostra estratègia i anar més lent", apuntava la dirigent. En referència a la baixada d'impostos, Mester ha declarat el seu gust per la mesura, que ajudarà al creixement de l'economia en el curt termini, continuant així amb la seva acceleració per sobre del 2% interanual.

El que no està tan clar és que aquest creixement es transmeti a la creació de nous llocs de feina. "Excepte les empreses dedicades a la consultoria fiscal, la resta de companyies no planegen fer canvis significants en el seu capital o en els seus processos de contractació", va dir la presidenta.

Noticias relacionadas

contador