• La presidenta de la Fed de Cleveland té vot aquest any al comitè que decidirà sobre els tipus d'interès als EUA
lorettamester

La recent agitació dels mercats i els alts nivells de volatilitat no han de ser motiu per frenar el bon desenvolupament de l'economia i les seves previsions de millorar encara més. Així opina Loretta Mester, presidenta de la Fed de Cleveland.

"Espero que l'economia sigui capaç de superar aquest episodi de turbulències, no he canviat les meves previsions", va dir Mester durant un discurs a la Cambra de Comerç a Dayton, Ohio, aquest dimarts.

La presidenta de la Reserva de Cleveland, amb vot al comitè executiu (FOMC) de la Fed aquest any, és una de les veus més fortes en la defensa d'evitar a tota costa nivells d'inflació que puguin descontrolar-se. Segons ella, les polítiques monetàries que calen implementar han de succeir-se a un ritme similar al que s'ha portat "l'últim any", amb tres pujades dels tipus d'interès.

"Espero que l'economia sigui capaç de superar aquest episodi de turbulències, no he canviat la meva opinió", Loretta Mester

Mester manté la seva previsió sobre el creixement de la inflació per a aquest any, però no a un ritme que requereixi la imposició de mesures immediates ni urgents, en la persecució de l'objectiu del 2% anual. Amb l'entrada d'un nou president a la Reserva Federal, Jerome Powell, i l'activitat i comportament dels mercats durant les últimes setmanes, les decisions que prengui el màxim organisme monetari nord-americà seran vigilades a prop pels inversors.

"Per descomptat, si les mesures posen en risc el creixement de l'economia, haurem de reconsiderar la nostra estratègia i anar més lent", apuntava la dirigent.

En referència a la baixada d'impostos, Mester ha declarat el seu gust per la mesura, que ajudarà al creixement de l'economia en el curt termini, continuant així amb la seva acceleració per sobre del 2% interanual. El que no està tan clar és que aquest creixement es transmeti a la creació de nous llocs de feina. "Excepte les empreses dedicades a la consultoria fiscal, la resta de companyies no planegen fer canvis significants en el seu capital o en els seus processos de contractació", va dir la presidenta.

Noticias relacionadas

contador