l-iran-met-en-garde-washington-contre-toute-nouvelle-agression

El president del Parlament iranià, Ali Larijani, ha advertit aquest dijous als Estats Units d'una reacció "més forta" si viola les seves fronteres de nou, una setmana després que Teheran abatés un dron nord-americà que va augmentar la tensió entre els dos països.

"L'abatiment del seu dron no va ser una bona experiència per evitar qualsevol agressió contra les nostres fronteres", ha afirmat Larijani, segons ha recollit l'agència de notícies Tasnim.

"La reacció de l'Iran serà més forta si repeteixen el seu error de violar les nostres fronteres", ha asseverat.

Iran va afirmar que el dron nord-americà era al seu espai aeri, cosa que Washington va negar. El president dels Estats Units, Donald Trump, va respondre ordenant atacs aeris que més tard va suspendre a l'últim minut, recalcat que haurien mort massa persones si hagués donat la llum verda.

MACRON AVISA SOBRE TRENCAR L'ACORD

El president de França, Emmanuel Macron, ha afirmat que va parlar recentment amb el seu homòleg de l'Iran, Hassan Rohani, i li va traslladar que trencar els compromisos incloent-hi l'acord nuclear de 2015 seria un "error", en plena escalada de tensions al Pròxim Orient.

"Vaig tenir una conversa amb el president Rohani fa uns dies i li vaig indicar que qualsevol sortida de l'acord seria un error i qualsevol senyal en aquesta direcció seria un error", ha assegurat Macron en declaracions als periodistes des de la capital japonesa, Tòquio.

Noticias relacionadas

contador