wall street cartel pixabay portada
Pixabay

Wall Street puja de manera moderada aquest dijous als seus tres principals índexs borsaris després de conèixer abans de l'obertura l'Índex de Preus al Consumidor (IPC) d'abril, després de la publicació de la dada per part del Departament de Treball dels Estats Units.

  • 37.986,40
  • -

L'índex de Preus al Consumidor dels EUA va repuntar un 0,2% a l'abril. En termes interanuals, l'índex general es va situar al 2,5%, segons ha publicat el Departament de Treball del país nord-americà. No obstant, la mirada dels inversors està posada sobretot en l'IPC subjacent, que va créixer una dècima a l'abril i un 2,1% en termes interanuals. D'aquesta que el risc de la inflació es dispari més del que s'esperava obligant a la Fed (Reserva Federal) a accelerar la pujada de tipus.

De tornada a la Borsa de Nova York, els valors més alcistes al Dow Jones són Exxon Mobile, Procter & Gamble i Verizon. Per la seva banda, els pitjors valors després de l'obertura del mercat nord-americà són Walmart, Cisco Systems i Pfizer.

Aquest dijous s'espera que presentin resultats trimestrals Wordpay, AMC Networks, Nvidia, Dropbox, News Corp, Symantec, TiVO i Yelp.

POLÍTICA I MACROECONOMIA

En matèria política, el president dels EUA Donald Trump i la seva dona Melania han donat la benvinguda a tres nord-americans alliberats per Corea del Nord. Una notícia que és considerada com encoratjadora per millorar la relació entre els dos països després de la tensió geopolítica que han protagonitzat durant els últims mesos.

El BoE (Bank of England) està sent un altre dels grans protagonistes aquest dijous. El regulador ha anunciat que manté els tipus d'interès al Regne Unit, confirmant que el preu del diner a l'economia britànica es mantindrà al 0,5% fins a la propera reunió del Comitè de Política Monetària (MPC), que així es compleixen les previsions dels experts anteriors a l'anunci.

EL PETROLI ESPERA LES SANCIONS A IRAN

Els inversors segueixen aquests dies amb especial atenció el mercat del cru. Els preus del petroli s'estenen els seus guanys aquest dijous després de l'anunci de Donald Trump, que confirmava un secret a veus: els Estats Units abandona el pacte nuclear amb l'Iran.

Les paraules del president nord-americà no van trigar a fer efecte i el barril de West Texas, referència als EUA, repunta avui un 0,48% en el seu assalt dels 72 dòlars i toca màxims de novembre de 2014. Els analistes esperen majors pujades durant els pròxims dies, i fins i tot alguns afirmen que els 90-100 dòlars per barril podrien estar "a l'abast".

ÀSIA, EN VERD I EUROPA, EN VERMELL

El Vell Continent cotitza aquest dijous amb caigudes als seus principals índexs. En el cas del selectiu espanyol, l’IBEX s'ha girat i ara mateix lluita per mantenir els 10.200 punts, després de superar aquest dimecres l’important resistència dels 10.210 punts. Pel que fa a la resta, el mercat espanyol està acollint la publicació de resultats trimestrals d'ACS, Ferrovial, Sacyr, FCC... i DIA, que es desploma més d'un 7% després d'anunciar una caiguda del 76% dels seus beneficis

Les borses asiàtiques han tancat amb lleugeres pujades aquest dijous pendents del cru. Al Japó, l'índex Nikkei 225 ha rubricat la sessió amb una pujada del 0,17%, mentre que el Topix també ha tancat en positiu (0,06%), gràcies al bon comportament de les seves mineres i petrolieres. El Kospi coreà ha finalitzat la jornada amb una pujada del 0,31%.

Els mercats de la Xina continental també han donat per acabada la sessió en verd, amb l'índex Hang Seng avançant un 0,97%, i els guanys particulars del 3,54% de la petroliera CNOOC i del 3,02% per al total del sector. A Austràlia, l'S&P/ASX200 ha finalitzat amb una pujada del 0,21%, gràcies de nou al comportament de les seves petrolieres. Woodside Petroleum ha acumulat un avanç del 4,85%.

Finalment, al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,70% respecte al dòlar, fins als 1.1934 bitllets verds. Mentrestant, el bo nord-americà a deu anys cau fins al 2,964%.

Noticias relacionadas

contador