lingote-oro
Reuters

Oro

2.325,65
  • 13,35
  • 0,58%

L'or està superant aquest dilluns la resistència dels 1.303 dòlars. El metall preciós camina cap als màxims anuals, als 1.345 dòlars, registrats el passat mes de febrer. La incertesa creixent als mercats està impulsant l'or, que és l'actiu refugi per excel·lència.

A mitjans del passat mes de maig, l'or saltava per sobre de la resistència dels 1.290 punts i va confirmar una figura de volta en doble vall, cosa que ja anticipava un possible avanç fins a aquests 1.345 dòlars. La guerra comercial entre els EUA i la Xina i entre els Estats Units i la resta del món (Mèxic, Unió Europea...) està augmentant l'aversió al risc i animant els inversors a buscar opcions més segures.

Els experts reconeixen que el sentiment de mercat ha empitjorat i això fa fugir els diners de la renda variable. Durant aquest passat mes de maig, totes les borses han caigut amb força i han trencat la ratxa de pujades dels primers quatre mesos. Els analistes adverteixen que no hi havia catalitzadors per justificar aquestes pujades fins a l'abril, que el rebot era fràgil i que això explica que, davant l'increment dels problemes, la correcció sigui també més acusada.

Al costat del or, destaquen les alces en altres actius refugi, com el ien o el franc suís.

En el que és un exemple més que les friccions entre la Xina i els Estats Units estan generant una gran pressió sobre l'economia mundial, les exportacions de Corea del Sud van caure un 9,4% el maig, considerablement pitjor que el descens pronosticat del 5,6%. Davant d'aquesta situació, el mercat ja espera que la Reserva Federal (Fed) redueixi els tipus d'interès al més aviat possible.

"L'or finalment s'està comportant com un refugi segur i puja més després de l'escalada en la guerra comercial que es va viure la setmana passada", ha dit Edward Moya, analista sènior d'OANDA.

El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar a finals de la setmana passada aranzels sobre tots els productes provinents de Mèxic del 5%. Aquesta decisió arriba enmig de les negociacions de Trump amb la Xina i allunya encara més l'acord amb el gegant asiàtic. El fet que el president dels Estats Units hagi obert un nou front quan encara no ha aconseguit tancar la seva guerra amb la Xina ha generat enormes dubtes i nerviosisme que ha penalitzat directament la renda variable.

Noticias relacionadas

contador