lingotes oro

Oro

2.349,80
  • 24,15
  • 1,04%

Des que l'or superés els 1.300 dòlars el 14 de juny de 2018 (1.304 dòlars), no ha tornat tocar aquest nivell fins a vuit mesos després. L'unça del metall preciós es paga aquest dimecres a 1.309 dòlars i sembla encaminar-se cap a la resistència delsº 1.365 dòlars, els màxims de l'any passat.

Quan va tocar els 1.300 dòlars, l'or va començar un recorregut baixista fins a treure el cap perillosament sobre els 1.180 dòlars a mitjans d'agost (1.181 dòlars). Aquest va ser el seu preu més baix d'aquests últims vuit mesos i es va mantenir en aquest nivell, fins que va aconseguir començar a remuntar a principis de desembre.

El metall "va superar a finals de desembre/principis de gener la part superior d'un petit canal alcista i després de recolzar-s’hi s'estan accelerant les pujades", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. Ara, "sembla posar rumb fix a l’important resistència que presenta en els màxims de 2018: els 1.365 dòlars", afegeix.

Per la seva banda, l'analista d'investigació d’FXTM, Lukman Otunuga, ressalta que "ha estat una setmana de negociació increïblement positiva per l'or, fins ara gràcies a la cautela del mercat i els inversors que eviten clarament els actius més arriscats en favor de les inversions en un refugi segur".

La idea que l'or és un actiu refugi la comparteixen des de WisdomTree. El fons nord-americà recomana invertir en el metall groc com una estratègia defensiva, davant la volatilitat dels mercats, ja que la renda variable pateix davant dels esdeveniments geopolítics inesperats, mentre que el preu de l'or aguanta millor el tipus.

La debilitat del dòlar també té molt a veure amb la fortalesa de l'or, tal com apunta el cap d'investigació d’ADSS, Konstantinos Anthis. "La contínua debilitat del dòlar permetrà que l'or es mogui més cap amunt a l'entorn dels 1,334 dòlars", indica. Tot i això, adverteix que "atès que el ral·li ja ha recorregut un terreny important, és possible que vegem una correcció o almenys una consolidació a curt termini".

SP Angel Corporate Finance assenyala que "el metall està veient un fort interès renovat", ja que els inversors "sospesen les perspectives de menys augments en les taxes dels Estats Units aquest any i rastregen els senyals d'un creixement global més lent enmig de la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina".

Noticias relacionadas

contador