powelljereme
0,9266€
  • -0,0001€
  • -0,01%

La Reserva Federal dels EUA (Fed) no va aclarir quan pensa retallar els tipus, però el missatge va ser clar: el banc central presidit per Jerome Powell està a punt per introduir estímuls i baixar la taxa d'interès durant els propers 18 mesos. La reacció en el dòlar ha estat de manual: retrocés en el bitllet verd que s'estén aquest dijous amb caigudes d'un 0,5% contra l'euro i la lliura.

L'euro ha remuntat un 0,8% des dels mínims de dues setmanes de dimarts, mentre que el rebot de la lliura ha estat més gran, d'un 1,6% des del nivell dels 1,25 dòlars, mínims de cinc mesos, que va acariciar fa dos dies.

La Fed va deixar sense canvis les taxes d'interès dimecres, com s'esperava àmpliament, però va dir que es començaven a donar les condicions perquè hi hagués tipus més baixos, cosa que suggereix que podria alleujar la política monetària a principis del mes que ve. A aquesta idea ajuda el balanç que va fer de les creixents tensions comercials i l'increment de les preocupacions sobre la feble inflació.

El següent a 'prendre l'escena' és el Banc d'Anglaterra, del qual molts experts suggereixen que es mantindrà al marge mentre es desenvolupa la carrera pel lideratge 'tory' que encapçala l'exministre d'Exteriors, Boris Johnson. Alguns analistes, en canvi busquen un senyal que 'La Vella Dama' està a punt per pujar els tipus, cosa que explicaria el múscul de la moneda.

La lliura també segueix pendent de qui serà el successor de l'exprimera ministra, Theresa May. L'exministre d'Exteriors Boris Johnson ha anotat aquest dimecres la seva tercera victòria en el procés intern per designar el nou cap dels conservadors.

En una setmana carregada d'intervencions dels supervisors monetaris del món, el Banc del Japó també ha anunciat la seva decisió de política monetària del sisè mes de l'any. Com estava previst no s'ha mogut i s'ha unit a la Fed en la seva advertència sobre els riscos globals. En ien no s'ha deixat notar la inclinació encara més 'dovish' del seu banc central i s'ha disparat a un màxim de més de cinc mesos, als 107,60 iens contra el dòlar.

Noticias relacionadas

contador