criptomonedas cotizaciones portada
BOLSAMANIA

Gerald Cotten era el conseller delegat i fundador de QuadrigaCX, la major companyia canadenca d'inversió en moneda digital. Cotten va morir el passat 9 de desembre als 30 anys, per complicacions de la malaltia de Crohn que patia, i es va endur amb si la contrasenya per accedir a milions de monedes digitals d'uns 115.000 clients.

Ara, la companyia, que s'ha declarat en fallida, està buscant la manera de desxifrar els 180 milions de dòlars canadencs (al voltant de 120 milions d'euros), que es troben en un moneder protegit amb una contrasenya i sense connexió a Internet, per evitar el hackeig. De moment, un tribunal canadenc ha admès la seva sol·licitud de suspensió de pagaments.

D'altra banda, QuadrigaCX ha consultat amb un expert que ha tingut "un èxit limitat en la recuperació d'algunes monedes i certa informació" de l'ordinador i els telèfons, d'acord amb la declaració jurada de l'esposa de Cotten, Jennifer Robertson, recollida per Reuters. No obstant això, la majoria de les dades romanen intactes, encara dins de l'ordinador.

Robertson, la persona més propera a Cotten en la seva vida quotidiana, ha intentat trobar la contrasenya o la clau de recuperació que el seu marit es va endur a la tomba, encara que sense èxit. "Tot i les repetides recerques, no he pogut trobar-la per escrit", ha apuntat.

Hi ha qui dubta de la mort de l'empresari que, segons ha apuntat QuadrigaCX a través de Facebook, va morir a l'Índia mentre treballava com a voluntari en un orfenat. De fet, la seva dona ha denunciat rebre amenaces, comentaris difamatoris i fins i tot preguntes sobre si el seu marit està realment mort.

Noticias relacionadas

contador