ep petroleo 20170517150807
CREATIVE COMMONS

Aquest dijous, tant la referència Brent com el West Texas, han marcat nous mínims anuals. En el cas de WT, ha perdut fins i tot el nivell de 50 dòlars (49,58 dòlars). En aquests moments, es recupera més d'un 2% i cotitza als 51,31 dòlars, mentre que el Brent puja un 1,3%, fins als 59,52 dòlars.

El comportament dels últims temps del cru, clarament baixista, és també molt volàtil. Puja un 1% o un 2% durant diverses jornades per després desplomar-se fins a un 7% o 8% durant la següent jornada. La incertesa és creixent i recentment els experts advertien de l'increment de posicions curtes en el cru.

El detonant de les últimes fortes caigudes són les últimes dades de l'informe de l'Administració d'Informació d'Energia, que va mostrar que els inventaris van augmentar en 3.570.000 de barrils, la seva desena alça setmanal. Tot això, amb els inversors molt pendents de la reunió del G-20 d'aquest cap de setmana, durant la qual es debatrà, entre altres assumptes, la política de producció de cru, i de la reunió de l'OPEP del dia 6 de desembre.

"El West Texas s'està comerciant a uns preus que es van veure per última vegada fa més d'un any, ja que l'actual situació d'excés d'oferta s'ha manifestat en 10 increments setmanals consecutius en els inventaris de petroli dels EUA", ha dit William O'Loughlin, analista d'Inversions de Rivkin Securities a Austràlia.

De la trobada de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) s'espera un augment de la producció que, però, no tindria l'impacte esperat en el preu del petroli en un context preocupat per l'excés d'oferta i la debilitat de la demanda . "El panorama de la demanda està en dubte", reconeix Michael McCarthy, estrateg en cap de CMC Markets i Stockbroking. "És possible que vegem algun moviment durant la reunió del G-20", indica aquest expert, que al mateix temps creu que s'està veient "algun tipus de posicionament abans d'aquests potencials esdeveniments positius per a la demanda" (la reunió del G-20 i de l'OPEP).

Cal assenyalar que un acord o acostament comercial entre la Xina i els Estats Units tindria un impacte positiu en el cru, ja que la por per la debilitat de la demanda té molt a veure amb les conseqüències de la guerra comercial entre les dues potències.

Noticias relacionadas

contador