• La liquiditat serà baixa aquest dilluns pel tancament de les borses europees

Els preus del petroli pugen aquest dilluns impulsats per la caiguda de la perforació i producció nord-americana de cru, a més de les expectatives que el país presidit per Donald Trump imposi sancions a l'Iran.

El barril de West Texas, referència als Estats Units, cotitza als 65,18 dòlars i puja un 0,4% (24 centaus), respecte al seu tancament anterior. Per la seva banda, el barril de Brent, referència a Europa, arriba als 69,67 dòlars i puja un 0,5% (33 centaus) durant el seu assalt dels 70 dòlars.

Els mercats segueixen nerviosos davant l'expectativa que "l'Administració dels Estats Units mantingui o elimini el fràgil acord amb l'Iran"

Stephen Innes, cap d'operacions a la corredoria de futurs OANDA de Singapur, ha apuntat que els mercats del petroli segueixen nerviosos davant l'expectativa que "l'Administració dels Estats Units mantingui o elimini el fràgil acord amb l'Iran".

Així mateix, Innes assevera que els preus del cru s'han vist recolzats per un informe setmanal que va indicar una caiguda de la producció de petroli nord-americà.

El descens de les perforacions petrolíferes dels Estats Units s'ha vist acompanyat per la restricció de l'oferta liderada pels països que integren l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i Rússia.

No obstant això, la liquiditat del cru serà baixa al llarg del dia, tenint en compte que les grans borses europees, entre les quals es troba l'IBEX 35, tanquen avui per la festivitat del Dilluns de Pasqua, que posa punt i final a la Setmana Santa.

Noticias relacionadas

contador