• El West Texas i el Brent pugen un 0,4% fins als 63 i els 68 dòlars, respectivament
Petroleo_Bolsas oilmarkets

El petroli puja aquest dijous impulsat per la inesperada reducció de les existències de cru nord-americà comunicada dimecres i un cert alleugeriment en les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina.

El barril de West Texas, referència als Estats Units, puja 27 centaus (+0,4%) fins als 63,34 dòlars. Per la seva banda, el de Brent, referència a Europa, puja 30 centaus (+0,4%) i recupera els 68 dòlars.

La inesperada reducció de la producció de cru nord-americà anunciada aquest dimecres, una altra de les claus

Les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina són una de les grans preocupacions per als inversors, encara que ambdues potències semblen 'condemnades' a entendre’s: "Els dos països estan sent discrets en les seves accions i no sembla que la situació estigui escalant fins a una gran guerra comercial encara", destaca Tomomichi Akuta, economista de Mitsubishi UFJ Research en declaracions a Reuters, abans d'afegir que "hi ha esperança per al diàleg".

El rebot del cru aquest dimecres va tenir lloc després de la publicació de les dades dels inventaris de l'Administració d'Informació Energètica nord-americana, que van caure per segona setmana consecutiva, contradient les previsions dels analistes que esperaven un augment en la producció.

Els preus del petroli també s'han vist recolzats per un sondeig de Reuters publicat aquest dimecres, que revelava una caiguda al març de la producció petroliera de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) a mínims de fa 11 mesos, per una sèrie de causes de diversa índole: la disminució de les exportacions angoleses, els talls d'electricitat a Líbia i una nova caiguda en la producció veneçolana.

Noticias relacionadas

contador