ep petroleo 20170517150807
CREATIVE COMMONS

Els experts de JP Morgan han rebaixat significativament la seva previsió per al preu del petroli per al proper any. Ara la situen als 73 dòlars per al barril Brent enfront de la seva estimació anterior de 83,50 dòlars.

Scott Darling, director de petroli i gas d'Àsia-Pacífic de JP Morgan, ha dit a CNBC que el banc d'inversió va revisar recentment les seves perspectives, en part a causa que l'oferta dels Estats Units augmentarà durant la segona meitat del proper any. JP Morgan espera que el preu del Brent, la referència internacional per al petroli, s'acosti als 64 dòlars el 2020.

El barril Brent cotitza a aquestes hores als 62,79 dòlars i el West Texas, als 53,84 dòlars. El cru segueix caient aquest dijous després de tractar de rebotar durant la passada sessió.

Després que hagi anticipat la seva intenció de retallar la producció per fer pujar el preu del petroli, l'atenció del mercat se centra ara en la pròxima reunió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) que se celebra el 6 de desembre. Segons Darling, l'OPEP necessitaria reduir la producció de cru en 1,2 milions de barrils diaris durant tot l'any que ve per equilibrar el mercat de petrolier.

Els preus del petroli han pujat aquest any (han marcat màxims propers als 87 dòlars l'octubre) i després han baixat amb força. El cru ha caigut un 30% des de principis del mes passat enmig de dubtes sobre l'excés d'oferta i la debilitat de la demanda. A més, també hi ha preocupació sobre l'abast real de la mesura que estudia adoptar l'OPEP, ja que no s'espera que tingui l'efecte desitjat ja que l'oferta no para d'augmentar des dels Estats Units.

"La política dels Estats Units hi ha jugat un paper important", ha assenyalat Darling.

Aquests comentaris des de JP Morgan arriben després que el president dels Estats Units, Donald Trump, mostrés el seu suport a l'Aràbia Saudita aquest dimecres, agraint al regne per ajudar a mantenir els preus del petroli a ratlla, enmig de les crítiques pel seu suport a Riyadh després de l’assassinat del periodista Jamal Khashoggi. L'administració Trump vol que l'Aràbia Saudita augmenti la producció i convenci altres productors perquè bombin més petroli. No obstant això, l'Aràbia Saudita té previst abanderar la decisió de l'OPEP de desembre de retallar la producció.

Noticias relacionadas

contador