cbpetroleo4 short1

Els preus del petroli pugen un 1% aquest dimecres abans de la reunió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) de la setmana que ve, durant la qual s'espera que el club de productors decideixi algun tipus de retallada de la producció per contrarestar un excés d'oferta emergent.

El tancament del major jaciment petrolífer britànic del mar del Nord per a la seva reparació també dona suport a les alces dels preus, segons els experts.

El jaciment petrolífer Buzzard, que bomba al voltant de 150.000 barrils per dia (bpd), s'ha tancat temporalment després del descobriment de la corrosió de canonades. Un camp més petit vinculat als anys quaranta, l’Elgin-Franklin de Total, també està tancat per manteniment. Com a resultat, segons informa Reuters, tres carregaments previstos per al desembre haurien estat cancel·lats.

Tot i la pujada de dimecres, els preus del cru han perdut al voltant d'un 30% des de principis d'octubre, pressionats per l'aparició d'un excés d'oferta i per la debilitat generalitzada dels mercats financers.

La caiguda del preu del petroli des de l'octubre està fins ara mateix a la par amb la caiguda dels preus de 2008 i és més pronunciada que la de 2014/2015.

L'OPEP es reunirà a la seva seu a Viena (Àustria) el 6 de desembre per discutir la política de producció. La reunió de l'OPEP seguirà a la reunió del G-20 d'aquest cap de setmana a l'Argentina, durant la qual s'espera que es debati la disputa comercial entre la Xina i els Estats Units, així com la política petroliera.

Si bé, la majoria dels analistes preveuen algun tipus de retallada de l'oferta fruit de la reunió de l'OPEP, el sentiment als mercats petroliers segueix sent negatiu.

"Els operadors d'opcions segueixen centrats en els riscos a la baixa després d'una caiguda del 30% en el West Texas", ha escrit en una nota Erik Norland, economista sènior CME Group, en referència al major nombre d'operadors que han col·locat posicions que es beneficiarien d'una major caiguda en els preus del cru davant dels que fan apostes esperant un mercat a l'alça.

Noticias relacionadas

contador