cb petroleo sh112

El petroli es dispara un 3% aquest dijous després de confirmar-se que un petrolier s'ha incendiat al Mar d'Oman. Se'n desconeixen les causes del succés, però un dels operadors del vaixell s'hi ha referit com un atac, segons Bloomberg.

El succés complica encara més les creixents tensions a la regió setmanes després que quatre vaixells, entre ells dos petroliers saudites, fossin sabotejats en el que els Estats Units va dir que va ser un atac iranià a les seves forces navals. Teheran va negar l'acusació.

La Marina Reial del Regne Unit ha informat que està investigant el que ha passat. A més, ha instat a l'"extrema cautela" enmig de les creixents tensions entre l'Iran i els Estats Units.

Els mitjans de comunicació estatals iranians han informat que són dos els petroliers que van ser atacats en sengles explosions, sense aportar proves.

Un portaveu de la Cinquena Flota de l'Armada dels Estats Units a Bahrain va dir a Associated Press que estaven al corrent del que havia passat i que estaven intentant recollir més dades.

"Les tensions geopolítiques a la regió estan empitjorant i plantegen problemes d'oferta en termes d'interrupcions a curt termini. No obstant això, amb l'OPEP frenant la producció i amb la producció dels EUA a nivells rècord, el mercat és molt menys susceptible a patir commocions", afirma Neil Wilson, responsable d'anàlisi de Markets.com.

Noticias relacionadas

contador