cb petroleo sh112

El petroli s'allunya aquest divendres dels mínims de cinc mesos i suma un 1,5% amunt (barril Brent: 62,62 dòlars; Barril WT: 53,31 dòlars) davant la possibilitat que Mèxic i els EUA arriben a algun tipus de acostament que eviti que s'activin els aranzels sobre productes mexicans aquest proper dilluns, 10 de juny.

El Brent i el West Texas van arribar aquest dimecres als seus nivells més baixos des de mitjans de gener, als 59,45 dòlars i als 50,60 dòlars, respectivament, després que la producció de cru dels Estats Units arribés a un nivell rècord i les reserves pugessin al seu nivell més alt des de juliol de 2017. No obstant això, aquest dijous els preus van pujar i mantenen les alces avui divendres després que Bloomberg informés de que els EUA podria retardar els aranzels sobre béns procedents de Mèxic.

El sentiment al voltant del petroli segueix sent feble a causa del cúmul d'incerteses que l'envolten, com els persistents senyals d'un estancament econòmic global o la intensificació de la guerra comercial entre els EUA i la Xina.

Els preus del cru s'han vist recolzats per les retallades de l'oferta per part de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i dels seus aliats productors, incloent-hi Rússia. L'oferta també s'ha vist limitada per les restriccions dels Estats Units a les exportacions de l'Iran i Veneçuela.

El president rus, Vladímir Putin, va dir aquest dijous que Rússia té diferències amb l'OPEP sobre què constituiria un preu just per al petroli, però que Moscou prendrà finalment una decisió conjunta sobre la producció amb el càrtel durant una reunió en les properes setmanes.

D'altra banda, l'increment de la producció de cru als Estats Units exerceix pressió per l'altre costat, tal com està passant des de fa mesos i com sembla que seguirà succeint.

La producció de petroli dels EUA va pujar a un rècord de 12,4 milions de barrils per dia a la setmana fins al 31 de maig, un augment d'1,63 milions de barrils per dia des de maig de 2018.

Els inventaris de cru dels EUA també van augmentar en 6,8 milions de barrils durant la mateixa setmana, fins als 483.260.000 de barrils, el seu nivell més alt des de juliol de 2017.

Noticias relacionadas

contador