ep petroleo 20170609184303
PIXABAY

L’'or negre' cedeix terreny aquest dilluns. El petroli cau després de l'increment productiu de l'Aràbia Saudita que va rebre dissabte el suport del mateix Donald Trump, a més de veure llastat per la desacceleració econòmica a Àsia que ha acabat afectant la demanda de cru.

El barril de Brent, referència a Europa, cedeix un 1,15% fins als 78,32 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas cau un 0,90% fins als 73,48 dòlars.

El barril de Brent, referència a Europa, cedeix un 1,15% fins als 78,32 dòlars

Trump va publicar dissabte passat un 'tuit' en què anunciava un acord amb el rei saudita Salman bin Abdulaziz Al Saud perquè l'Aràbia Saudita elevés la seva producció de petroli.

La producció de l'Aràbia Saudita, principal productor de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) ha augmentat en 700.000 barrils diaris des del passat mes de maig, segons un sondeig de Reuters.

La preocupació davant l'escassetat de subministraments ha saltat a la palestra des de la restricció de producció duta a terme per l'OPEP i Rússia des de 2017. A això, s'hi ha sumat durant els últims mesos la interrupció inesperada de subministrament en països com Canadà, Veneçuela i Líbia, a més de la renovació de sancions imposades pels EUA a l'Iran després d'abandonar el pacte nuclear subscrit amb els de l'Orient Mitjà.

"El pla de l'Administració Trump en les seves sancions contra l'Iran és ara molt clar. Busquen pressionar les exportacions de cru iranià i reduir els seus productes petroliers a zero", afirmen els analistes de la consultora energètica FGE. "En línies generals, entre 2,4 i 2,7 milions de barrils de cru perillen d'aquí a finals d'any. Hem d'estar preparats per a una major volatilitat de preus en el futur", conclouen.

Noticias relacionadas

contador