oil portada

El futur del petroli s'ha decidit a Viena. L'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) ha anunciat un acord per elevar el subministrament de petroli fins a 1 milió de barrils diaris a partir del pròxim 1 de juliol, segons informa Reuters.

En termes reals, l'increment serà inferior a aquesta xifra, amb els experts teoritzant que la xifra acabarà girant al voltant dels 600.000 i 800.000 barrils. El barril de Brent, referència a Europa, puja amb força un 2% fins als 74,51 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referència als EUA, repunta un 1,63% fins als 66,61 dòlars.

El barril de Brent, referència a Europa, puja un 2% fins als 74,51 dòlars

Aràbia Saudita i Rússia han instat des de fa una setmana l'OPEP a augmentar la producció de l’'or negre' en fins a un milió de barrils diaris, després de 18 mesos de subscriure un estricte control sobre la producció de cru en aquests països. Només faltava el 'sí' de l'Iran a l'acord.

El ministre iranià del petroli, Bijan Zanganeh, ha afirmat que la seva negociació amb el seu homòleg saudita havia estat exitosa. A més, ha afegit que Teheran estarà content si els preus del cru giren al voltant dels 70 dòlars per barril.

Amb tot, l'Iran també hauria reclamat als EUA que bombi més petroli, davant les imminents sancions procedents del país liderat per Donald Trump a què s'enfronta. Els analistes van afirmar que aquestes restriccions podrien acabar reduint la producció de cru iranià fins a una tercera part del total.

Per la seva banda, el ministre saudita afirmat aquest matí que ningú hauria d'esperar que el petroli "inundi immediatament" el mercat. A més, ha advertit d'un possible dèficit en el subministrament a escala mundial de fins a 1,8 milions de barrils diaris durant el segon semestre de l'any i ha afirmat que havia de ser responsabilitat de l'OPEP alleujar les preocupacions dels consumidors.

Noticias relacionadas

contador