oro

Segon dia consecutiu de pujades per a l'or, que s'ha disparat en la matinada del divendres fins a preus no vists en els últims sis anys. El metall preciós ha continuat pujant després del missatge de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i que el mercat descompti, gairebé en un 100% de possibilitats, que hi haurà una retallada de tipus al juliol.

El seu preu "ha repuntat cap a les 3 de la matinada", explica Ramon Morell, d'Experiència Trading i ha pujat fins a 1.412 dòlars l'unça, nivells no vists des de 2013, "per a després quedar-se en manera lateral fins al moment", indica l'expert, cotitzant ara en 1.404,60 dòlars.

Altres factors expliquen l'auge. Aquest dijous, el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va dir que "es requeriran estímuls addicionals" si la situació econòmica empitjora en els pròxims mesos. El governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, també va indicar el dijous que el banc central "consideraria la possibilitat d'expandir els estímuls sense dubtar-lo", en cas que l'economia perdi impuls per a aconseguir el sempre difícil objectiu d'inflació del 2%.

Les tensions a Orient Mitjà són un altre motor d'incertesa que esperona l'apetit pel refugi segur que és l'or, després que després que Iran va derrocar un avió no tripulat dels EUA en la jornada d'ahir.

"Els preus de l'or s'han recuperat dels seus mínims i creiem que aquest augment podria ser sostenible", indiquen els estrategs de DBS Group Research de Singapur. "L'augment de les tensions polítiques, els menors rendiments dels bons i (un dòlar estatunidenc) a punt de girar-se a la baixa haurien de fer que la resta de 2019 sigui molt interessant per al metall preciós", aventuren.

Noticias relacionadas

contador