euro dolar cb

El dòlar ha seguit amb l'escalada dels seus preus a la calor del conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna fins a assolir un màxim contra l'euro des del maig del 2020, als 1,0960 dòlars, ja que "el dòlar nord-americà s'ha convertit en la divisa de refugi preferida pels inversors, superant el ien japonès i el franc suís", assenyalen els experts d'Ebury.

  • 1,0719$
  • -0,04%

"El "risk off" ha continuat dominant els mercats, i per això els inversors han preferit divises segures de menor risc, a costa de les divises dels mercats emergents", expliquen els analistes de l'empresa de tecnologies financeres. "En general, des del cap de setmana les divises europees no han tingut un bon rendiment, mentre que les de refugi segur han tornat a ser les líders", prossegueixen.

Aquests analistes ho atribueixen a la naturalesa, en gran mesura autònoma, de l'economia nord-americana en relació amb els seus parells, particularment Europa, i al menor impacte de la crisi en els plans de pujades de tipus d'interès de la Reserva Federal en comparació del Banc Central Europeu. "Les divises dels mercats emergents d'Àsia continuen resistint, en particular el iuan xinès, que s'ha convertit en una mena de refugi regional", puntualitzen.

"Sempre que hi ha alguna gran crisi mundial el dòlar acaba funcionat de divisa refugi. Una cosa així com el que estava succeint també amb el preu de l'or, encara que aquest sembla haver-se despertat arran de la invasió d'Ucraïna per Rússia", explica per part seva, José María Rodíguez, analista tècnic de Borsamania.

"L'encreuament entre la 'moneda única' i el dòlar es troba immers dins d'un ampli lateral. Lateral que a poc a poc s'està estrenyent més i més. De fet es diria que el que tenim davant és més aviat un triangle (màxims decreixents i mínims creixents)", prossegueix. "De manera que, rebots a part, tot suggereix que aquest ha posat rumb cap a la base del triangle, ara als 1,08-1,0820 dòlars per cada euro. I si aquest suport no aconseguia fer reaccionar l'encreuament, el següent el tenim als mínims del pitjor moment de la pandèmia per als mercats: els 1,0636”. arrodoneix.

Noticias relacionadas

contador