petroleoarabia

Els preus del petroli cauen una mica més d'un 1% aquest dimecres a causa de la preocupació per una caiguda de la demanda després que el president dels EUA, Donald Trump, hagi avivat les tensions amb la Xina amb els seus últims comentaris. El barril Brent cotitza ara als 62,29 dòlars i el West Texas, als 56,66 dòlars.

"El que realment està penalitzant avui al cru són els comentaris de Donald Trump sobre el comerç d'ahir a la nit. Segueix mantenint una posició força bel·ligerant", ha dit a Reuters Jeffrey Halley, analista sènior per a Àsia Pacífic d'OANDA.

Trump va criticar les pràctiques comercials de la Xina a l'Assemblea General de les Nacions Unides aquest dimarts i va dir que no acceptaria un "mal tracte" en les negociacions comercials.

La Xina és el major importador de petroli del món i el segon major consumidor de cru. Els Estats Units és el major consumidor de petroli.

Trump també va assenyalar que veu un camí cap a la pau amb l'Iran, tot i denunciar-lo per la seva "set de sang".

"En aquest moment, el mercat està molt preocupat per la demanda, però m'agradaria advertir que hi ha una actitud excessivament complaent sobre el que està succeint a l'Orient Mitjà", va dir Howie Lee, economista d'OCBC, a Reuters.

Les reserves de petroli cru d'Aràbia Saudita podrien esgotar-se en dos mesos, la qual cosa podria induir els compradors a cercar subministraments al mercat al comptat i fer que els preus tornin a pujar, va advertir Lee.

Noticias relacionadas

contador