ep petroleo portada

El petroli es passa al vermell aquest divendres. Els preus del cru es deixen a prop d'un 1%. Però tanca la setmana amb to positiu i en verd. Després de tres sessions de sòlids guanys, el Brent i el West Texas cedeixen una mica del terreny guanyat. Amb tot, rubrica el seu millor setmana des de principis de juliol.

Dos factors alimenten el bon fer actual del cru: les alertes per huracà a Florida i la caiguda dels inventaris de petroli nord-americans registrats aquesta setmana.

"El que es dona també es treu i l'actual ral·li del petroli pot no tenir una gran durada en el temps", alerten els experts d'Oanda en declaracions a la CNBC. Els hedge funds sí creuen que les pujades del cru han arribat per quedar-se i han elevat recentment la seva aposta alcista.

I tot malgrat l'aranzel de la Xina a West Texas anunciat fa just set dies. El gegant asiàtic veu el petroli com un altre arma per fer mal als EUA en la guerra comercial. Aconseguirà fer-ho?

Des dels seus màxims marcats l'abril els preus del petroli acumulen una caiguda del 20% en part atenuat pel seu rebot del 10% des dels seus mínims des de principis d'agost.

Noticias relacionadas

contador