virus-chinois-controle-sanitaire-kazakhstan-almaty-aeroport

Fortes caigudes als parquets asiàtics aquesta passada matinada, a mesura que augmenta la por entre els inversors per les conseqüències del brot del coronavirus, que ha deixat ja 17 morts a la Xina. Precisament els parquets del país asiàtic són els que més pateixen, amb caigudes de més del 3% mentre que en altres llocs el vermell tenyeix els principals índexs regionals.

El compost de Xangai retalla moderadament les caigudes a prop del tancament, fins a cedir un 2,5%, mentre que el de Shenzhen, de menor capitalització ho fa un 3,5%. A Hong Kong, el Hang Seng es deixa un 1,84%.

En altres llocs, el Nikkei del Japó s'ha deixat un 0,98% per tancar als 23.795,44 punts, mentre que l'índex Topix també ha perdut un 0,78% per finalitzar el seu dia de negociació als 1.730,50 punts.

Les dades comercials nipons publicades dijous han mostrar que les exportacions van caure més del que s'esperava al desembre. Així, van cedir un 6,3% durant l'últim mes de l'any en comparació amb l'any anterior, segons van mostrar les dades del Ministeri de Finances del país. El resultat és molt inferior a les expectatives d'una disminució del 4,2% esperada pels economistes en una enquesta de Reuters.

El Kospi de Corea de Sud també ha experimentat pèrdues, ja que ha disminuït un 0,93%. Mentrestant, les accions a Austràlia han disminuït al dia, amb l'ASX200 caient un 0,63% fins als 7.088 punts.

Noticias relacionadas

contador