petroleocbrusia55

Els preus del petroli cauen aquest dijous, després de conèixer-se que l'Aràbia Saudita està disposada a augmentar la producció de cru si la de Rússia disminueix significativament després de les sancions de la Unió Europea (UE). 'Financial Times' assenyala, citant fonts coneixedores de la situació, que l'Aràbia Saudita és conscient dels riscos d'una escassetat de subministrament i que "no li interessa perdre el control dels preus del petroli". Aquest tema adquireix una rellevància especial en una jornada en què està programada reunió de l'OPEP.

Els futurs del cru Brent, de referència internacional, van baixar per darrera vegada un 2%, fins als 113,95 dòlars per barril. Els futurs del cru nord-americà van caure una mica més del 2%, fins als 112,80 dòlars per barril.

Els líders de la UE van acordar dilluns prohibir el 90% del cru rus per a finals d'any com a part del sisè paquet de sancions del bloc a Rússia des que va envair Ucraïna. Això va fer pujar inicialment els preus del petroli.

Fonts del Financial Times van indicar que l'Aràbia Saudita, líder de facto de l'OPEP, encara no ha vist una veritable escassetat als mercats del petroli. Fins ara ha ignorat les pressions de Washington perquè acceleri l'augment de la producció quan els preus del petroli s'han disparat aquest any.

Però aquesta situació podria canviar a mesura que les economies de tot el món es reobrin enmig de la recuperació de la pandèmia, impulsant la demanda de cru.

"Es tracta, sens dubte, d'un moviment molt audaç per part d'Aràbia Saudita, el productor de petroli més gran entre els membres de l'OPEP. Anteriorment, Aràbia Saudita mantenia la seva postura que el subministrament actual de petroli és adequat i, cosa que és més important, era també un ferm defensor de Rússia com a membre de l'OPEP. No és que l'Aràbia Saudita hagi qüestionat la pertinença de Rússia com a membre de l'OPEP, però els especuladors han començat a aixecar les celles en veure que s'ha implicat en el conflicte de Rússia i Ucraïna", comenta Naeem Aslam, director d'anàlisi d'AvaTrade, al seu informe diari.

Noticias relacionadas

contador