wall street portada bandera bolsamania
37.775,38
  • -
  • -

Wall Street obre amb guanys del 0,4%, optimista davant un possible retard en l'aplicació dels aranzels dels EUA a Mèxic i l'esperança que Reserva Federal (Fed) pugui retallar aviat els tipus d'interès. D'aquesta manera, les borses novaiorqueses busquen la seva quarta sessió consecutiva en verd, amplien el rebot i recuperen part de les àmplies pèrdues que van patir la setmana passada.

Continuen les converses entre els EUA i Mèxic en relació amb els aranzels que el govern de Donald Trump vol imposar als productes procedents d'aquest país i que, segons el previst, començarien a aplicar-se des d'aquest dilluns. Pel que sembla, el govern mexicà ha demanat més temps per seguir negociant, pel fet que és complicat arribar a un acord definitiu abans que els aranzels entrin en vigor. Segons informacions de Bloomberg, els EUA podria retardar els aranzels mentre continuen les negociacions per reduir el flux migratori cap a la frontera sud-americana.

Pel que fa a les dades macroeconòmiques, aquest divendres s'ha publicat l'informe mensual d'ocupació. La taxa d'atur dels EUA es va mantenir el maig al 3,6%, mentre que els llocs de treball creats es van situar en 75.000, segons les dades publicades pel Departament de Treball nord-americà. És una xifra per sota dels 185.000 llocs de treball que s'esperaven.

Una confirmació que la creació de llocs de treball s'ha estancat enfortiria la idea d'una reducció de tipus per part del banc central nord-americà. Una dada que es publica enmig de les preocupacions sobre una possible desacceleració econòmica mentre persisteixen les tensions del comerç mundial.

Els EUA podria retardar els aranzels mentre continuen les negociacions per reduir el flux migratori

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Pel que fa a les companyies, Beyond Meat es dispara més d'un 24% a l'obertura i supera els 100 dòlars (125 dòlars) després de presentar uns guanys molt per sobre del que s'esperava. Representa la primera presentació de resultats des que l'empresa fabricant d'hamburgueses vegetarianes sortís a borsa a principis de maig. La companyia ha afegit que esperava que les vendes augmentin més del doble aquest any.

Dins el Dow Jones, Johnson & Johnson i Verizon són les companyia més alcistes a l'obertura, amb repunts superiors a l'1%. Al costat contrari de la taula, només quatre valors: JP Morgan, Goldman Sachs, Dow Inc i Chevron.

El petroli també celebra un hipotètic apropament entre Mèxic i els EUA. El barril West Texas ha arribat a sumar més d'1%, tot i que ara ha rebaixat les alces al 0,1%, fins als 52,67 dòlars. Per la seva banda, l'euro es revalora un 0,38% fins als 1,1320 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys es baixa fins al 2,06% i es manté per sota de la del bo a tres mesos, que se situa al 2,26%.

Noticias relacionadas

contador