nyse dl us wall street stocks shares ny n y  new york
Rolf Kleef Flickr (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

Wall Street obre la sessió d'aquest dimecres amb signe mixt després del tancament mixt de dimarts i després de la intervenció d'urgència del Banc d'Anglaterra al mercat de bons. L'S&P 500 va marcar un nou mínim intradia als 3.623 punts, encara que va tancar als 3.647 punts, després d'enllaçar sis jornades en negatiu.

  • 37.792,53
  • -

Els índexs novaiorquesos van intentar rebotar durant la jornada, però la fortalesa del dòlar i sobretot el continu augment de la rendibilitat del deute nord-americà van avortar la recuperació del mercat. El rendiment del bo USA a 10 anys ha superat el 4% (encara que ara es modera al 3,93%) i això afecta clarament la valoració de les borses.

En aquest sentit, els experts de Bank of America consideren que "no hi haurà nous grans mínims en el crèdit i les accions fins que la rendibilitat dels bons toqui sostre".

La gran pregunta és on poden fer sostre les TIR dels bons, i almenys a curt termini, el nivell del 4% pot suposar una referència important. Així, després de les fortíssimes pèrdues que acumula Wall Street des del començament de mes, un gran rebot pot estar molt a prop, encara que només sigui per eliminar la forta sobrevenda dels índexs a curt termini.

En aquest sentit, Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed); i la vicepresidenta de l'organisme, Lael Brainard, participen a una trobada sobre banca comunitària. Tot i que no s'esperen declaracions sobre política monetària, qualsevol comentari que facin pot moure el mercat.

A més, l'esmentada intervenció del BoE al mercat de bons britànic ha calmat una mica els ànims, encara que la situació segueix complicada a curt termini.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

"L'S&P 500 cotitza al voltant dels mínims anuals després d'un mes i mig de caiguda a plom. Els alts nivells de sobrevenda i la proximitat a suports ens empenyen a pensar en un rebot, encara que de moment no apreciem ni el més mínim senyal de fortalesa que ens ho confirmi", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Un tancament per sobre dels 3.715 punts confirmaria l'inici d'un repunt, encara que no serà de consideració mentre que no superi el nivell dels 3.900 punts.

El mal moment actual dels mercats ens fa extremar la prudència, ja que no descartem que acabi abandonant els mínims anuals que presenta als 3.636 punts. Això ens faria pensar en una extensió de les caigudes fins al nivell dels 3.200 punts”, afegeix aquest expert.

ECONOMIA, EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena econòmica, els bancs nord-americans més importants han estat multats amb 1.800 milions de dòlars per violar la llei a la pràctica amb aplicacions de missatgeria.

A més, Apple ha pausat l'augment de la producció dels seus nous iPhones pel fet que no s'ha produït l'esperat augment de la demanda després del llançament de l'iPhone 14.

D'altra banda, les farmacèutiques Eisai i Biogen han acabat amb èxit l'assaig d'un medicament per lluitar contra l'Alzheimer.

Les referències econòmiques més rellevants als EUA seran les dades d'atur setmanal de dijous, l'Índex del sentiment del consumidor de la Universitat de Michigan (divendres), les expectatives d'inflació de les quals són molt seguides pel mercat els últims mesos, i el deflactor del consum privat subjacent PCE (també divendres), la mesura d'inflació preferida de la Fed.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,4% (78,20 dòlars) i el cru Brent cedeix un 0,1% (86,30 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,5% (0,9543 dòlars). A més, l'unça d'or baixa un 0,6% (1.625 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,007%. Finalment, el bitcoin perd un 2% (18.636 dòlars).

Noticias relacionadas

contador