apple prevoit une baisse de son chiffre d affaires a cause de la penurie de puces

Frenada en l'Applemania? La companyia de la poma podria fer marxa enrere en els seus plans d'augmentar la producció dels seus nous iPhone després que no s'hagi materialitzat l'augment esperat de la demanda, segons fonts properes a Apple.

  • 166,90$
  • 0,64%

Bloomberg assegura que la companyia de Cupertino podria haver dit als seus proveïdors que redueixin la producció de l'iPhone 14 i altres membres de la seva família en fins a 6 milions de dispositius durant aquest segon semestre. Així, la companyia dirigida per Tim Cook produiria a prop de 90 milions de telèfons per a aquest període, aproximadament la mateixa quantitat que fa un any i en línia amb la previsió original dApple a l'estiu.

La reducció de la demanda ha estat molt menor, indiquen aquestes fonts, al model iPhone 14 Pro, el segment més car de la família. Així mateix, almenys un dels proveïdors d'Apple habituals estaria canviant la seva producció gairebé enterament cap a aquest model, deixant de banda el telèfon “base”.

La Xina, el mercat de telèfons intel·ligents més gran del món, es troba en una depressió econòmica que ha afectat els seus fabricants de dispositius mòbils nacionals i també les vendes de l'iPhone. Jefferies va assegurar aquest dilluns que les compres de l'iPhone 14 durant els seus tres primers dies de disponibilitat a la Xina van ser un 11% inferiors a les del seu predecessor de l'any anterior.

Cal destacar que Apple havia millorat les seves previsions de vendes durant les setmanes prèvies al llançament de l'iPhone 14 i alguns dels seus proveïdors havien començat a preparar-se per a un augment del 7% a les comandes.

"La decebedora demanda de l'iPhone pot repercutir en tota la cadena de subministrament i afectar més Taiwan i Corea, països de gran pes tecnològic", ha assegurat Marvin Chen, analista de Bloomberg Intelligence.

En aquests moments, Apple cau un 3,47% al premarket de Wall Street. L'últim trimestre, la companyia de Cupertino ha repuntat un 9%, encara que des del començament d'any s'ha deixat més d'un 14%.

Aquesta caiguda s'ha replicat a diversos proveïdors del fabricant de dispositius. Així, Hon Hai Precision Industry, un dels assembladors més grans d'iPhone del món, s'ha deixat un 2,9% durant la sessió, mentre que el gegant dels xips Taiwan Semiconductor Manufacturing ha perdut un 1,8% aquest dimecres. Altres, com el fabricant de lents Sunny Optical Technology Group ha baixat un 3,7% a la borsa de Hong Kong.

Noticias relacionadas

contador