inflacion dolares eeuu
Alberto Sánchez.

L'índex del dòlar ha prosseguit amb el ral·li aquest dijous fins a deixar un màxim als 103,7, només un pas de col·locar-se a màxims de 20 anys. Amb aquesta són sis les sessions a l'alça per a l'índex que mesura l'acompliment del bitllet verd contra sis rivals i els experts auguren més fortalesa per a la moneda dels EUA enmig de la conjuntura geopolítica i l'enduriment monetari més gran de la Reserva Federal dels EUA ( Fed).

  • 1,0656$
  • 0,11%

L'índex retrocedeix des d'aquesta fita marginalment, només superat el gener del 2017, quan va tocar els 103,82, però des d'Unicredit aposten perquè continuï amb la seva escalada “a causa del panorama de risc global, amb la possibilitat que Rússia posi fi al subministrament de gas natural a altres 'països hostils' més enllà de Polònia i Bulgària i les possibles noves restriccions per Covid-19 a Pequín".

Al pròsper aspecte de la divisa nord-americana hi han contribuït una nova onada de debilitat en el ien, que s'ha depreciat per sobre dels 130 iens per dòlar, mentre l'euro ha ampliat els seus mínims de cinc anys fins als 1,05 dòlars.

"Per a les properes sessions tot sembla indicar-nos que podríem veure en l'euro/dòlar un atac immediat als mínims del 2017 que va dibuixar en els 1,0340 dòlars", comenta César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía. "Alerta que si no es pot subjectar en aquests nivells, no descartem veure un atac al nivell dels 0,95 dòlars", avisa. "No apreciarem ni el més mínim senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 1,09363 dòlars, primer nivell de resistència".

La mesura del Banc del Japó contrasta amb la convicció dels inversors que els tipus d'interès als Estats Units començaran a pujar ràpidament, i ha fet que el dòlar pugi a tot Àsia i enfront de les principals divises.

"El Banc del Japó ha donat llum verda per continuar rebutjant el ien; tots els altres bancs centrals estan preocupats per la inflació i parlen d'endurir la política monetària", comenta Michael Hewson, analista en cap de mercats de CMC Markets.

"Aquest és el problema de l'euro (enfront del dòlar) en poques paraules: són base als preus del mercat, fins i tot si la Fed deixa d'estrènyer el juny del 2022, s'espera que els Estats Units tinguin tipus més alts que l'euro durant tot l'any 2023”, comenta Neil Wilson, analista de Markets.com. "El BCE té 'collons' per pujar els tipus?", deixa anar l'expert.

Noticias relacionadas

contador