ep archivo   billetes euros
JUNTA DE ANDALUCÍA - Archivo
1,0790$
  • -0,0021$
  • -0,19%

El dòlar ha cotitzat divendres a prop dels seus màxims de diversos mesos enfront de la majoria de les divises, secundat per una onada d'optimisme davant la millora de les dades econòmiques dels Estats Units, el llançament de les vacunes contra el coronavirus i l'augment dels rendiments del Tresor. Aquest panorama contrasta amb les notícies que arriben de la Unió Europea (UE) i la seva gestió de la vacuna i de la campanya de vacunació, la qual cosa manté l'euro deprimit per sota dels 1,18 dòlars.

L'euro ha repuntat lleugerament abans de les dades sobre la confiança empresarial alemanya, però les perspectives de la moneda comuna europea s'han agreujat a causa dels nous tancaments per coronavirus i al lent ritme de vacunació en tota la Unió Europea. Cotitza al voltant dels 1,1770-80 dòlars, mínims des de novembre de l'any passat.

L'institut IFO ha comunicat aquest divendres que el seu índex de confiança empresarial d'Alemanya es va situar a 96,6​​ al març​, millor del que es preveia el mercat​​ (93,2) i millor que la dada prèvia (que es va revisar a l'alça des d'un 92,4 fins a un 92,7). L'índex de condicions actuals de l'IFO va quedar en 93,0​​​, després d'un nivell de 90,6 al febrer (l'estimació era de 91,3)​​​​​​, i l'índex d'expectatives va ser de 100,4​​, després d'un indicador revisat a l'alça de 95,0 durant el mes anterior (enfront d'un càlcul inicial de 94,2)​​​​​​ i una estimació de 95,2.

El bitllet verd té més espai per pujar enfront de l'euro, però els seus guanys enfront d'altres divises durant les últimes setmanes han estat tan ràpides que alguns analistes adverteixen que no s'ha de perseguir el dòlar des dels nivells actuals.

"L'euro ha superat la mitjana mòbil de 200 dies, i això és un clar senyal que continuarà baixant", ha dit Minori Uchida, cap de recerca de mercats globals del MUFG Bank a Tòquio. "El ien s'està enfortint en alguns encreuaments, la qual cosa limitarà el dòlar/ien. Els rendiments han fet costat al dòlar, però aquest moviment podria començar a esgotar-se", agrega.

L'anàlisi tècnica de l'euro/dòlar apunta al fet que "l'encreuament es dirigeixi de manera més o menys ràpida cap a l'important suport horitzontal que té a la zona dels 1,1600: els mínims de setembre i de novembre de 2020", explica

Noticias relacionadas

contador