ep euro dolar portada
Europa Press
0,9352€
  • -0,0034€
  • -0,36%

El dòlar ha tocat aquest dijous un nou màxim de quatre mesos enfront de l'euro, ja que la resposta a la pandèmia als EUA ha continuat superant a la d'Europa, que s'ha vist perjudicada pels prolongats tancaments i el retard en la distribució de les vacunes. La moneda comunitària ha caigut per sota dels 1,18 dòlars, nivell de preus que no visitava des del 23 de novembre de 2020.

El dòlar, que és un refugi segur, manté la major part d'un ampli avanç de dos dies, alimentat per preocupacions que van des de la tercera onada de COVID-19 a Europa i les possibles pujades d'impostos als Estats Units fins al persistent espectre de la inflació.

Fins i tot el fet que Alemanya hagi fet marxa enrere en la seva crida a un bloqueig estricte durant el període de Setmana Santa no ha contribuït a augmentar la confiança en les perspectives econòmiques de la regió, sinó que ha agreujat el descontentament amb la gestió de la canceller aAngela Merkel.

"El punt feble a Europa continua sent el desplegament de la vacuna enmig de l'augment dels nous casos del virus i l'enduriment de les restriccions... cosa que probablement significa que l'acceleració proposada per al segon trimestre pot haver de retardar-se un trimestre més", escriuen els experts del National Australian Bank.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, "just en aquest moment tenim l'euro/dòlar a nivells de suport de curt termini, a la base del canal baixista pel qual s'està desplaçant el preu des dels màxims de principis d'any", comenta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

Al mateix temps, el repunt del dòlar ha deixat notar alguns signes de fatiga, ja que alguns dels seus malparats rivals es van recuperar dels seus mínims enmig dels guanys de molts mercats de valors asiàtics.

El dòlar australià, considerat un indicador de liquiditat per a l'apetit pel risc, va rebotar un 0,3% després de caure fins als 0,7579 dòlars, el nivell més baix des del 2 de febrer. La lliura esterlina va pujar un 0,2%, sortint d'un mínim de sis setmanes, fins als 1,3675 dòlars.

Per part seva, els rendiments del Tresor a 10 anys es van consolidar a l'entorn de l'1,6%, una setmana després d'aconseguir un màxim de més d'un any de l'1,754%, la qual cosa també havia fet costat al dòlar. "El rendiment del Tresor estatunidenc a llarg termini és inferior al nivell de la setmana anterior, i això és un factor molt important per a la millora del sentiment del mercat", va dir Minori Uchida, analista cap de divises de MUFG Bank. "Encara que el rendiment sigui de l'1,6 o de l'1,7%, no és suficient perquè el dòlar pugi constantment", ha arrodonit.

contador