ep archivo   dinero euros
EUROPA PRESS - Archivo

Fortes pujades per a l'euro aquest dilluns, animat per la xifra del clima empresarial alemany IFO, molt més forta que l'esperada, i per les paraules de la presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, que ha confirmat pujades de tipus a partir del juliol i l'abandonament dels tipus negatius al setembre. La moneda comunitària truca a les portes dels 1,07 dòlars i ha deixat un màxim als 1,0680 dòlars, preus que no es veien des de finals d'abril.

  • 1,0724$
  • 0,26%

En una publicació del blog del banc central titulat La normalització de la política monetària a la zona de l'euro, Lagarde ha confirmat les expectatives del mercat que el BCE elevarà la seva taxa de referència per primera vegada en més d'una dècada al juliol, en un intent per controlar la inflació rècord de la zona euro, resultat de l'augment dels preus de l'energia que es va estendre a altres béns. “És probable que estiguem en condicions de sortir de les taxes negatives per a fins del tercer trimestre”, ha declarat.

El fet que l'euro/dòlar hagi començat a cotitzar per sobre del nivell de preus dels 1,05 dòlars “és certament una tendència de preus encoratjadora per als alcistes. No obstant això, seguim sent escèptics respecte a l'actual repunt, ja que creiem que és probable que l'índex del dòlar recuperi el seu atractiu", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade.

"Només apreciarem un senyal de fortalesa en el malparat aspecte tècnic de l'euro/dòlar amb la superació de la resistència dels 1,06418 dòlars" en preus de tancament, comenta per part seva César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador