ep euro dolar portada
Europa Press
1,0677$
  • 0,0006$
  • 0,06%

L'euro ha saludat al Banc Central Europeu al voltant d'1,16 dòlars, un nivell considerat clau pels analistes. S'esperaven moviments per a la moneda única i els experts d'Ebury havien previst que "la possibilitat d'una sorpresa agressiva" era "relativament baixa". Fins i tot amb un to neutral per part de Lagarde podia ser suficient per desencadenar un fort repunt de l'euro, comentaven.

Aquests analistes fins i tot contemplaven un moviment particularment brusc a l'alça en la moneda comuna si el banc central veia l'alta inflació més persistent, i obria la porta a una disminució agressiva del PEPP que comenci el desembre o principis del 2022.

El BCE ha reconegut que la inflació alta es prolongarà més del previst i ha assenyalat que tots els factors que exerceixen pressió sobre els preus desapareixeran gradualment al llarg del proper any. L'euro ha reaccionat amb modestes pujades, fins als 1,1650 dòlars.

L'euro fa uns quants mesos que està en una tendència baixista, però les dues últimes setmanes ha fet un lleuger intent de recuperació. El dòlar nord-americà en si mateix s'ha mostrat força feble, però el consens de mercat, en general, veu més probabilitats d'una reculada en l'euro. Al capdavall, l'euro va tocar mínims de 15 mesos fa poc més de dues setmanes, als 1,1525 dòlars.

Noticias relacionadas

contador