la politique d achats de la bce evolue dit schnabel

El Banc Central Europeu (BCE) ha mantingut sense canvis el rumb de la seva política monetària durant la reunió del mes d'octubre, tal com esperava el mercat. Aguanta el timó l'entitat presidida per Christine Lagarde en el ritme de les compres del programa d'emergència de la pandèmia durant el trimestre, després de la "lleugera" reducció del mes passat, i confirma la resta de decisions d'anteriors reunions.

En base d'una avaluació conjunta de les condicions de finançament i de les perspectives d'inflació, "el Consell de Govern considera que es poden mantenir unes condicions de finançament favorables amb un ritme de compres netes d'actius en el marc del programa de compres d'emergència davant de la pandèmia (PEPP), d'1,85 bilions d'euros, lleugerament inferior al dels dos trimestres anteriors", ha dit el banc central en un comunicat.

El Consell de Govern també ha confirmat les altres mesures, és a dir, "el nivell dels tipus d'interès oficials del BCE, les indicacions sobre la possible evolució futura, les compres en el marc del programa de compres d'actius (APP) de 20.000 milions d'euros mensuals, les polítiques de reinversió i les operacions de finançament a termini més llarg", ha especificat.

Al comunicat ha aclarit que "el Consell de Govern està preparat per ajustar tots els seus instruments, segons escaigui, per assegurar que la inflació s'estabilitzi en el seu objectiu del 2% a mitjà termini".

El tipus d'interès de les operacions principals de finançament i els tipus d'interès de la facilitat marginal de crèdit i de la facilitat de dipòsit es mantindran sense variació al 0,00%, 0,25% i −0,50%, respectivament . Per donar suport al seu objectiu simètric d'inflació del 2% i en línia amb la seva estratègia de política monetària, el Consell de Govern espera que els tipus d'interès oficials del BCE continuïn als nivells actuals, o a nivells inferiors, fins que observi que la inflació se situa al 2% bastant abans del final del seu horitzó de projecció i de forma duradora a la resta d'aquest horitzó, i consideri que el progrés realitzat de la inflació subjacent està prou avançat per ser compatible amb una estabilització de la inflació al 2% a mitjà termini. Això també podria implicar un període transitori durant el qual la inflació sigui moderadament superior a l'objectiu.

Noticias relacionadas

contador