ep euros 20180914104501
EUROPA PRESS

L'euro no aixeca cap. Encara que dimecres va protagonitzar el ral·li d'alleujament de curt termini, animat pel retrocés de les preocupacions sobre el dèficit italià, aquest dijous ha prosseguit el seu declivi, dinamitat per l'empenta que ha rebut el dòlar del consideri dels bons i de l'optimisme de la Reserva Federal dels EUA (Fed).

La divisa nord-americana s'ha disparat també fins a màxims d’11 mesos contra el ien, als 114,500 iens, després dels comentaris de diversos membres del banc central, incloent-hi el seu president, que van incidir en la fortalesa de l'economia nord-americana. Jerome Powell va donar ales a la moneda en assegurar que "l’especialment positiva economia" dels EUA pot provocar que el supervisor monetari pugi els tipus per sobre del estimat objectiu "neutral".

El repunt en el rendiment dels bons també han sumat al sentiment alcista general, després d'unes millors dades macro d'aquest dimecres, cosa que fa preveure l'analista de BK Asset Management, Kathy Lien, que la fortalesa de la moneda dels EUA seguirà a curt termini, "que portarà l'encreuament amb l'euro per sota dels 1,14 dòlars, fins i tot fins als 1,13 dòlars".

Addueix, per fer aquesta afirmació, que l'acompliment de la macro al país és pròsper, mentre que la d'altres regions com l'Eurozona o Austràlia les dades no donen tantes alegries. A més, no veu resistències importants en el deute a 10 anys. Finalment, creu que l'informe de nòmines no agrícoles de divendres confirmarà la fortalesa de l'economia amb un creixement de més de 200.000 llocs de treball el setembre.

ITÀLIA SEGUEIX PREOCUPANT

Al 'vell continent', l'euro va respirar amb alleujament davant les afirmacions del govern italià que estudia rebaixar l'objectiu del dèficit per al 2020 i 2021, tot i que mantindran al 2,4% el del 2019. Els bons del país transalpí també es van recuperar per primera vegada en cinc jornades, però la moneda va tancar en vermell per sisè dia consecutiu i acumula un declivi de més del 2,5% des del 26 de setembre.

"El focus seguirà sent en els detalls sobre el pressupost i la fiscalitat de la tercera potència de l'Eurozona", assenyalen els experts de Danske Bank que, al contrari que Lien, creuen que l'informe d'ocupació no complirà les expectatives del mercat, cosa que restarà suport al dòlar d'ara al final de la setmana.

Noticias relacionadas

contador