cbgobiernoitaliano short1

Les notícies que el govern Italià es planteja cedir amb els seus objectius del dèficit han enviat una pilota d'oxigen a l'euro que rebota des dels seus mínims de sis setmanes. La moneda comunitària va cedir dimecres fins al voltant dels 1,15 dòlars, des d'on tracta de reestructurar-se a l'alça de camí als 1,16 dòlars, aquest dimecres, tot i que els experts insisteixen que les negociacions entre Itàlia i la UE mantindran la divisa sota pressió.

Els inversors han reaccionat oferint a la moneda compartida a un ral·li d'alleujament després que hagi transcendit que el país transalpí té previst reduir el seu dèficit durant els propers anys. Posa així, de moment, fi a una ratxa perdedora de quatre sessions, durant les quals ha estat durament castigada per les tensions entre Roma i Brussel·les que es van iniciar quan el Govern italià de la Lliga Nord i el Moviment Cinc Estrelles va presentar un dèficit del 2,4% a Brussel·les.

Segons el diari Il Corriere della Sera, l'Executiu populista mantindrà aquest objectiu per 2019, però baixaria al 2,2% el 2020 i al 2,0% el 2021. "Entenem que el fet que l'Executiu italià estigui disposat a donar un pas enrere, per petit que sigui, és positiu i ha de servir per tranquil·litzar alguna cosa als inversors", assenyalen els experts de Link Securities.

Altres analistes també assenyalen que l'impuls a la divisa es deu que alguns operadors han cobert les seves posicions curtes després de la notícia. Les apostes s'havien col·locat durament en contra de l'euro, que ha arribat a deixar-se un 2% en només quatre dies, entre les pors sobre el pressupost del país transalpí.

Les preocupacions es van alimentar aquest dimarts després que el govern del país suggerís un abandonament de l'Eurozona. En aquests termes es va expressar el cap econòmic de la Lliga Nord, Claudio Borghi, que va assenyalar durant una entrevista radiofònica que "està realment convençut que Itàlia podria solucionar molts dels seus problemes si tingués la seva pròpia moneda".

Els inversors mantindran Itàlia sota el focus aquest dimecres, ja que el ministre de Finances, Giovanni Tria, compareix aquest dimecres a les 11:30 hores i podria haver-hi novetats al respecte. Una mica més tard (a les 15.00 hores) parlarà el viceprimer ministre, Matteo Salvini.

Noticias relacionadas

contador