usa-powell-devant-le-congres-apres-la-publication-du-rapport-semestriel-de-la-fed
1,0728$
  • -0,0001$
  • -0,01%

El dòlar avança contra tots els seus rivals aquest divendres i deixa màxims d'un mes contra l'euro en 1,1950 dòlars, preu no vist des d'inicis de febrer. El moviment es produeix després que el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, no expressés la seva preocupació per la recent agitació al mercat de bons, al mateix temps que es va mantenir en la seva postura de mantenir els tipus d'interès baixos durant molt de temps.

Powell sí que ha reconegut que els últims moviments del Tresor li han cridat l'atenció, però va considerar que calen més senyals perquè la Fed reaccioni. "Sempre es dóna el cas que si les condicions canvien materialment, el comitè està preparat per utilitzar les eines que té per fomentar l'assoliment dels seus objectius", ha assegurat.

A més, Powell va advertir que el banc central no deixaria que les condicions de mercat financer s'endureixin. "Em preocuparien les condicions desordenades als mercats o l'enduriment persistent de les condicions financeres que amenaça l'assoliment dels nostres objectius", va afirmar.

Tot i que la seva retòrica general va ser acomodatícia i va reiterar el compromís de mantenir una política monetària ultratou fins que l'economia estigui "molt avançada en el camí de la recuperació", el mercat ha interpretat les seves paraules com que el banc central té dubtes pel que fa a injectar a l'economia nous estímuls per aconseguir les seves metes, com la millora de l'ocupació o la inflació per sobre del 2%.

"Els mercats estan escoltant els bancs centrals i si estaran en espera durant molt de temps, això significa que la inflació a llarg termini serà més alta, per això s'estan produint vendes als mercats de bons i accions", argumenten els experts del Commonwealth Bank of Australia. "Els mercats de divises estan reaccionant a l'augment de la volatilitat als dos mercats".

A més del moviment enfront de l'euro, el dòlar va arribar a un màxim de vuit mesos de 108,035 iens, abans de cedir gran part dels seus guanys. El ministre de Finances japonès, Taro Aso, va declinar fer comentaris sobre la caiguda del ien quan se li va preguntar sobre com afectaria la depreciació a l'economia.

L'índex del dòlar ha arribat a un màxim de tres mesos i s'ha situat per última vegada als 91,672 durant la sessió asiàtica, després de guanyar un 0,7% dijous.

Els guanys del dòlar es van produir mentre el rendiment del Tresor a 10 anys de referència tornava a superar l'1,5%, pujant fins a l'1,584% a Àsia. La setmana passada, es va disparar a un màxim d'un any de l'1,614%.

L'imminent estímul fiscal dels Estats Units està afegint combustible a les expectatives d'una major inflació, ja que l'acceleració del desplegament de les vacunes COVID-19 augmenta la confiança en una recuperació econòmica.

Les divises de més risc, com el dòlar australià i el neozelandès, han caigut juntament amb les accions, ja que el sentiment dels inversors es va tornar a agrir.

Al mercat de moneda digital, el bitcoin va deixar caigudes fins als 46.000 dòlars der gairebé el 5%. L'ether també va declinar fins als 1.483,43 dòlars.

Noticias relacionadas

contador