hong kong protesta aeropuerto portada
38.236,07
  • -37,98
  • -0,10%

Els principals mercats de valors asiàtics han acabat la jornada de dimarts amb alces moderades, després de cotitzar sense direcció durant gran part d'aquesta matinada. Les preocupacions sobre l'estat de les negociacions comercials entre els EUA i la Xina, així com la recent escalada de violència en les protestes de Hong Kong han seguit pesant a les borses regionals.

El Nikkei del Japó ha guanyat un 0,81% durant el dia, fins als 23.520,01 punts, mentre que l'índex Topix s'ha recuperat d'un descens anterior per tancar als 1.709,67 punts.

Les accions de la Xina continental han acabat amb pujades moderades i els compostos de Xangai i de Shenzhen han agregat un 0,17%. Mentrestant, els moviments de mercat a Hong Kong han continuat sent erràtics, després de les caigudes de dilluns, provocades per una escalada de violència a les protestes que se succeeixen a la ciutat autònoma durant els últims mesos. L'índex Hang Seng ha pujat un 0,41%, a partir de la seva última hora de negociació, amb les accions del gegant tecnològic xinès Tencent saltant un 1,8%.

En altres llocs, el Kospi a Corea de Sud ha afegit un 0,79% i el sud-est asiàtic, els índexs a Indonèsia, Malàisia i Singapur han pujat un 0,4% de mitjana. L'ASX 200 d'Austràlia ha posat el contrapunt a la jornada, ja que ha afegit un 0,29% per acabar el seu dia de negociació als 6.753,00 punts, amb les accions del gegant bancari Westpac deixant-se un 3,53%.

Noticias relacionadas

contador