libras

La volatilitat segueix fent de les seves a la lliura. Tot i les advertències de potencials caigudes si el panorama de l'Brexit torna a enfosquir, els inversors es deixen portar per la possibilitat que el Brexit rebi una nova pròrroga, fins al 31 de gener, per comprar la moneda. Es canvia de mans en 1,2350 dòlars, màxims de gairebé un mes i mig, un agut rebot des dels mínims de gairebé tres anys de dimarts.

En qüestió de dos dies, la moneda ha pujat un 3,3%, a l'escalfor de tots els esdeveniments al Parlament Britànic i per la sensació que el Brexit dur és ara menys possible que a inicis de setmana. En tres dies, els diputats britànics han arrabassat el control del divorci al primer ministre, Boris Johnson, i l'han obligat a combregar amb rodes de molí a forçar-lo a demanar una pròrroga a la Unió Europea (UE).

Les negociacions entre el Regne Unit i el bloc comunitari retornen al mateix punt en què estaven al març, quan la 'expremier', Theresa May, va començar a demanar més temps als líders comunitaris. Aquest divendres, la Cambra dels Lords ratificarà la nova legislació i Johnson haurà de demanar una nova ampliació de l'Article 50 del Tractat de Lisboa, fins al 31 de gener, si no hi ha un acord abans de mitjans d'octubre per a un Brexit ordenat.

El 'premier' ha declarat que "abans preferiria estar mort en una cuneta" de demanar més temps i buscarà de nou un avançament electoral aquest dilluns, després que la Reina Isabel II sancioni la nova legislació parlamentària.

"La pressió sobre la lliura s'ha relaxat tot i que el drama segueix en la política", apunta David Madden, analista de CMC Markets. "La moneda ha trobat el seu sòl per ara" en els mínims de dimarts i els operadors opten per l'optimisme, assenyala.

Noticias relacionadas

contador