libra 630 inglaterra uk pound

La lliura segueix cotitzant aquest dimarts a prop dels màxims assolits dilluns als 1,30 dòlars, però es manté apuntalada per cert optimisme que Boris Johnson aconsegueixi que el Parlament acabi donant suport a la llei del retirada del Brexit a temps pel 31 d'octubre. El govern encara confia en veure aprovada la legislació aquesta setmana i els curts segueixen replegant-se en la moneda britànica.

De fet, les posicions baixistes netes han caigut per cinquena setmana consecutiva, segons dades de la Commodity Futures Trading Commission-CFTC, i els experts de City veuen potencial de pujades fins als 1,32-1,34 dòlars "si la legislació del Brexit passa pel Parlament aquesta setmana". "No obstant això, no té gaire més recorregut alcista si el projecte de llei no obté el suport del Parlament aquesta setmana", puntualitzen.

El rebuig d'aquest dilluns del 'speaker' del Parlament britànic, John Bercow, a tornar a votar aquest dilluns el nou acord sobre el Brexit obliga el govern a prendre la via llarga i tractar d'aprovar tota la legislació. L'objectiu és que es voti l'aprovació de la iniciativa dijous que ve i per això podrien forçar tres maratonianes sessions dimarts, dimecres i dijous que podrien estendre fins a la mitjanit, una programació que la Cambra dels Comuns podria negar-se a acceptar, segons ha explicat la cap de la delegació parlamentària de la BBC, Laura Kuenssberg. La proposta d'ordre del dia serà votada aquest mateix dimarts.

L'incert panorama fa preveure els analistes de City que la moneda cedeixi fins als 1,25-1,26 dòlars si el Parlament no dona suport al text i el procés segueix fins al gener. En aquest escenari veuen gairebé segura una convocatòria electoral que llastarà la moneda.

Quant a l'euro, la moneda comuna es va negociar amb la lliura i el dòlar en resposta tant a l'evolució del Brexit com a la creixent sensació d'optimisme al voltant d'un acord comercial entre els Estats Units i la Xina. L'euro s'ha recuperat, inequívocament, dels seus mínims de principis d'octubre i no està lluny de la meitat del seu rang de tres anys respecte al dòlar. "Els índexs PMI segueixen sent la dada més important de la zona euro i és molt possible que l'optimisme del Brexit porti una sorpresa positiva en aquest aspecte", indiquen els experts d'Ebury. "Esperem poques notícies sobre l'última reunió de Draghi com a president del Banc Central Europeu (BCE) aquesta setmana, abans que aquest passi el testimoni a Christine Lagarde", comenten.

Pel que fa a la debilitat del dòlar. això continua "sent provocada per una combinació d'optimisme dels inversors i la recerca de risc a tot el món", afegeixen aquests experts. La setmana passada, les febles xifres de vendes al detall també van contribuir a la tendència baixista del dòlar. Una sèrie de dades de segon nivell també van ser febles. "No hi ha moltes dades crítiques aquesta setmana, de manera que esperem que el dòlar continuï guiant-se per notícies en altres llocs, particularment, a Europa i pel Brexit", arrodoneixen.

Noticias relacionadas

contador