libra portada caidas

La lliura cedeix terreny després de tocar els 1,40 dòlars aquest dimecres enmig d'un clima favorable al dòlar que s'ha depreciat la moneda des dels seus màxims de dos anys i mig de la setmana passada per sobre dels 1,42 dòlars. La divisa està sota el focus aquest dimecres, quan s'ha presentat el nou pressupost del Regne Unit amb un altre paquet d'estímuls per pal·liar els efectes de la crisi de la Covid.

Malgrat els descensos fins als 1,3940 dòlars, fins ara la lliura ha estat la divisa del G10 que millor s'ha comportat el 2021, amb una pujada de l'1,65% davant el dòlar, encara que el seu avantatge sobre altres divises s'està disminuint.

Les apostes que la ràpida implantació de vacunes al país apuntalaria un repunt econòmic van impulsar la lliura fins a un 4,2% per sobre del seu preu de cap d'any davant del dòlar, fa tot just set dies. No obstant això, les expectatives d'una recuperació econòmica més ràpida als EUA i que la Reserva Federal mostri una major tolerància a l'augment dels rendiments dels bons que altres bancs centrals han impulsat el dòlar durant els últims dies.

PRESSUPOST DEL REGNE UNIT

No obstant això, els analistes assenyalen que la caiguda recent de la moneda britànica ha estat motivada per una presa de beneficis després del repunt de febrer i abans de la presentació dels nous comptes del país.

El canceller del Tresor britànic, Rishi Sunak, ha anunciat una extensió de les mesures per pal·liar els efectes de la crisi econòmica de la pandemia a l'economia del Regne Unit. Tal com s'havia avançat, els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) i la renda bàsica queden prorrogats fins a finals de setembre. Durant la seva compareixença, també s'ha fet públic l'informe de l'Oficina de Responsabilitat Pressupostària (OBR), que preveu un creixement del 4% el 2021.

Noticias relacionadas

contador