johnson libra

Pujades per a la lliura del 0,5%, que retalla part de les caigudes dels últims dies enfront del dòlar, provocades per la incertesa de la crisi política desencadenada al Regne Unit després de la cascada de dimissions al govern de Boris Johnson, més de 50, segons mitjans britànics. La pressió dels membres del seu gabinet haurie estat insuportable per al primer ministre britànic i hauria acceptat dimitir, segons informen la BBC i Efe.

  • 1,2495$
  • 0,00%

Informen els mitjans britànics que el procés de sortida del premier serà el següent. La seva dimissió com a líder tory serà efectiva de manera immediata, tot i això, seguirà al capdavant del Govern fins a la tardor. La cursa pel lideratge dels conservadors tindrà lloc aquest estiu i el nou Primer Ministre arribarà a temps per a la conferència del partit tory a l'octubre.

El cable (lliura/dòlar) es canvia de mans gairebé als 1,20 dòlars i busca distanciar-se dels mínims des del març del 2020 del 6 de juliol als 1,1876 dòlars. "El recent declivi ha dibuixat un suport immediat als 1,1880 dòlars i 1,1800 dòlars, i l'objectiu a mitjà termini és als 1,1400. La resistència és als 1,2000 dòlars i 1,2200 dòlars", comenta Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

''L'agitació a Westminster està afegint una altra capa a la incertesa que pesa sobre les perspectives de l'economia del Regne Unit enmig d'un panorama mundial cada vegada més fosc", assenyala Susannah Streeter, analista sènior d'inversions i mercats de Hargreaves Lansdown: "El número 10 de Downing Street és gairebé una distracció, i gran part de l'atenció continuarà centrant-se en les repercussions de la desacceleració mundial, i l'impacte a l'economia del Regne Unit, atesa la seva fragilitat", afegeix.

A més, l'acord del Brexit torna a estar en perill, ja que Boris Johnson es vol allunyar d'alguns dels acords pactats amb la UE sobre Irlanda del Nord, cosa que crea el risc d'una guerra comercial. "Ara, amb el nou gabinet i els nous jugadors, els operadors estan més preocupats per la postura del govern contra el Brexit", comenta Naeem Aslam, analista d'Avatrade.

Noticias relacionadas

contador