Michael Gove

Enmig de l'allau de dimissions i renúncies al si del govern britànic, el primer ministre, Boris Johnson, ha pres la decisió de destituir el que era, fins ara, un dels aliats més importants, Michael Gove, ministre de Cohesió Territorial, Habitatge i comunitats.

La decisió va venir després que Gove demanés a Johnson que deixés el seu mandat, segons informen els mitjans britànics. Financial Times explica que Gove va visitar Johnson a la seva residència de Downing Street per comunicar-li que se li havia acabat el temps al capdavant del govern i del partit.

Boris Johnson es va comprometre dimecres a superar la rebel·lió oberta dels funcionaris del seu govern i a "seguir governant el país", mentre els membres del seu propi partit augmenten la pressió perquè dimiteixi com a primer ministre del Regne Unit.

"No dimitiré i l'última cosa que necessita aquest país, francament, són unes eleccions", va declarar.

"Miro els problemes als quals s'enfronta aquest país, miro la guerra més gran a Europa des de fa 80 anys", va dir Johnson mentre parlava davant una comissió parlamentària. "I no puc, per la meva vida, veure com n'és de responsable simplement allunyar-se'n".

En total, han dimitit més de 50 funcionaris del govern de Johnson. El ministre de Finances, Rishi Sunak, i el secretari de Sanitat, Sajid Javid, van dir que no podien continuar recolzant la cultura de l'escàndol que envoltava el mandat de Johnson.

Els dos ministres van dimitir després d'uns quants dies d'explicacions variades des de l'oficina de Downing Street sobre un escàndol sexual en què està implicat un aliat de rang mitjà de Johnson.

El primer ministre està sent criticat per la promoció del ministre júnior Chris Pincher al lloc de cap de files, un càrrec clau que implica l'aplicació de la disciplina del partit. L'ascens es va produir tot i que Pincher va ser acusat d'haver-se proposat amb dos homes en estat d'embriaguesa, i Johnson estava al corrent de les acusacions.

Noticias relacionadas

contador